Gadgeturi

Google aduce tableta de 155 de euro

Publicat: 14 mart. 2012

Gigantul IT american se pregateste sa lanseze impreuna cu Asus o tableta Android, care va incerca sa rivalizeze cu iPad si Kindle Fire.

Un gadget realizat de tandemul Google Asus, denumit Nexus Tablet, este de asteptat sa apara pe piata cel mai devreme in luna mai, potrivit unor surse din interiorul celor doua companii, citate de digitimes.com.

Noua tableta va avea doua atuuri, pe care producatorii mizeaza in fata concurentei de la Apple si Amazon: pretul de doar 155 de euro si accesul la platforma Google Play – fostul Android Market, magazinul de aplicatii care ofera utilizatorilor patru categorii de continut (aplicatii Android, muzica, clipuri video si carti digitale). Tableta Nexus va avea un ecran de 7 inchi, cu o rezolutie de 1280×800 pixeli, iar configuratia ar putea fi bazata pe un procesor quad core Nvidia Tegra 3.

Negocieri cu HTC si Acer

Intentiile gigantului IT american s-au conturat in decembrie anul trecut, cand Eric Schmidt, directorul executiv de la Google, anunta intr-un interviu pentru ziarul italian „Corriere della Sera” ca „in urmatoarele sase luni planuim sa lansam o tableta de cea mai inalta calitate”. Potrivit digitimes.com, inainte de-a bate palma cu Asus pentru noua tableta, Google a apelat intai la HTC si la Acer.

Taiwanezii de la HTC au considerat ca si-ar fi sabotat singuri produsele similare de pe piata daca ar fi acceptat colaborarea cu Google, iar conationalii lor de la Acer au recunoscut ca nu dispun de resursele necesare pentru acest proiect. Compania Asus, pe de alta parte, care a inregistrat un succes de proportii cu EE Pad Transformer Android, spera ca, prin parteneriatul cu Google, sa devina primul producator mondial de tablete dotate cu sistem de operare Android.

Apple pregateste iPad Mini

Pentru a contracara miscarile concurentei, Apple lucreaza la o tableta la fel de performanta ca noua iPad, dar de dimensiuni reduse, deci mai usor manevrabila. iPad Mini ar putea fi lansata in ultimul trimestru din 2012.loading...

Adauga un comentariu