Stiri

Google Blogger redirectioneaza userii catre URL-ul tarii de origine

Publicat: 01 feb. 2012

Google a inceput implementarea unui sistem nou pentru redirectionarea automata a utilizatorii catre URL-urile tarilor de origine, atunci cand acestia incearca sa acceseze un blog din sistemul Google Blogger. In Romania, acest lucru inseamna ca blogurile ale caror adrese se termina in “blogspot.com” vor deveni “blogspot.com.ro”, adaugandu-se terminatia “.ro”.

Potrivit Theverge, implementarea acestui sistem permite in continuare promovarea “liberei exprimari si a continutului responsabil pe bloguri”, insa cu mai mult control asupra a ceea ce publica fiecare utilizator in parte.

Sistemul permite o monitorizare mai flexibila si mai rapida a continutului calomnios sau injurios folosit uneori pe astfel de bloguri. Ele vor putea fi moderate si indepartare in functie de reglementarile legale ale fiecarei tari in parte, fara a fi nevoie sa se inchida sau sa se indeparteze tot continutul unui blog, ca pana acum.

Reprezentantii Google sustin ca nu toti utilizatorii vor fi obligati sa treaca prin noul sistem. Vor exista utilizatori din anumite tari care daca apartin unor domenii de nivel superior, care vor putea sari peste aceasta schimbare, prin formatarea speciala NCR (no country redirect) URL.loading...

Adauga un comentariu