Stiri

Google cauta un constructor de automobile dornic sa produca masini autonome – VIDEO

Publicat: 02 mai 2012

Google si-a anuntat intentiile de a semna un parteneriat cu un constructor de automobile pentru a produce automobile care se pot conduce singure. Pentru moment, cei de la Google sunt deschisi la orice propunere.

Google, compania care a creat cel mai popular motor de cautare al ultimilor ani si detinatoarea patentului pentru masina care se conduce singura, cauta un partener pentru a introduce tehnologia vehiculelor autonome pe modelele de serie. Cei de la Google spun ca sunt deschisi la orice propunere si vor sa licentieze tehnologia lor pentru constructorii OEM si sa dezvolte fiecare model autonom in parte alaturi de acestia. Pana la materializarea intentiilor Google, americanii mai trebuie sa treaca peste cateva probleme legislative, cum ar fi asigurarea unui vehicul care este condus de un computer, dar Google a facut deja primul pas in acest sens, patentand o metoda de a trece de la controlul uman al unui automobil la controlul autonom al acelui vehicul.

Google a parcurs deja peste 250.000 de mile cu flota de zece vehicule autonome, dar oficialii companiei din California spun ca vor sa atinga peste un milion de mile de test inainte de a introduce tehnologia pentru uz public. Cei de la Google vor sa restrictioneze modul de functionare al sistemului de control autonom al vehiculelor, fiind luate in considerare circumstante care sa nu permita folosirea autonoma a vehiculului. In ciuda declaratiilor anterioare, cei de la Google sustin ca nu vor sa elimine complet soferii din autovehicule, ci vor doar sa conduca automobilele in modul „manual” atunci cand acest lucru este distractiv.

Sistemul de control automat al vehiculelor va avea o serie de limitari operationale, legate atat de infrastructura, cat si de factorii externi. Spre exemplu, daca soseaua nu este marcata corect, sistemul va obliga soferul sa preia controlul volanului. Totodata, in cazul conditiilor meteo imprevizibile si a situatiilor cu vizibilitate scazuta, sistemul va impune conducerea manuala a vehiculului.loading...

Adauga un comentariu