Software & Hardware

Google Chrome a ajuns la versiunea 35 pe platformele Windows, OS X, Linux si Android

Publicat: 21 mai 2014

Cu regularitatea obisnuita, Google a actualizat browser-ul sau Chrome la versiunea cu numarul 35. Versiunea desktop nu aduce schimbari semnificative, aceasta vizand mai degraba dezvoltatorii Web prin implementarea unor tehnologii noi, insa versiunea pentru Android s-a bucurat de mai multa atentie.

Chrome 35 pentru Windows, OS X si Linux se concentreaza in special pe imbunatatirile invizibile de sub capota, acesta adaugand un suport mai bogat pentru mediul tactil, functii noi JavaScript si cateva interfete de programare noi.  Cu aceasta ocazie, au fost reparate si sase brese de securitate, inclusiv cea care permitea exploatarea vechiul Speech API si interceptarea comunicatiilor audio fara ca utilizatorul sa fie avertizat in vreun fel.

Utilizatorii Linux vor beneficia de performante mai bune, Chrome 35 pentru aceasta platforma folosind acum Aura Window Manager, la fel ca versiunile pentru Windows si Chrome OS. Sectiunea Content Settings ascunde optiunea resetarii nivelului de zoom implicit stabilit pentru fiecare pagina Web in parte.

Google Chrome 35 pentru Android a avut parte insa de mai multa atentie. Aceasta aduce un buton care permite redeschiderea unui tab inchis din greseala, suport Full Screen nou cu subtitrari si controale HTML 5 pentru fluxurile video HTML5 Video, suport pentru Chromecast si suport pentru anumite terminale Android care ofera un mod de lucru cu ferestre multiple. Bineinteles, nu lipsesc bugurile si bresele de securitate reparate.loading...

Adauga un comentariu