Stiri

Google Chrome in continua crestere

Publicat: 05 iul. 2011
Cota Microsoft pe piata mondiala a browserelor internet a continuat sa scada, in timp ce Google Chrome si Mozilla Firefox au inregistrat cresteri in ultimele 12 luni.
Potrivit cifrelor oferite de firma de analiza StatCounter, in perioada iunie 2009-iunie 2011, brower-ul web Google Chrome a inregistrat o majorare a cotei de piata la peste 20%, comparativ cu cele 3 procente pe care le detinea in 2009, in timp ce gradul de utilizare Microsoft Internet Explorer a scazut.

Aodhan Cullen, CEO la StatCounter, a declarat ca, in ceea ce priveste IE, cota de piata a scazut de la 59% la 44%, iar in cazul Firefox s-a inregistrat o scadere de la 30% la 28%.

„Este o realizare superba a Google aceasta crestere de la 3%, acum doi ani, la cele 20 de procente de astazi”, a adaugat Cullen.

In Marea Britanie, IE este inca browser-ul dominant, detinand aproape jumatate din piata, mai exact 46%, valoare inregistrata in luna iunie. Chrome si Firefox concureaza, detinand 21%, respectiv 22% din cota de piata.

In septembrie 2010, cota de piata a IE in Marea Britanie a scazut la 54,6% de la 60% in 2009, in timp ce utilizarea Google Chrome a crescut de la 4% la 13% in decurs de un an.

Administratorii IT au vorbit recent despre implicatiile testarii si desfasurarii procesului de lansare rapida a Mozilla Firefox, ceea ce genereaza nevoia pentru intreprinderi de a certifica site-uri web, aplicatii si add-on-uri de fiecare data cand Firefox este actualizat.

Ca raspuns, Microsoft a subliniat angajamentul sau de a usura sarcinile clientilor enterprise in a gestiona procesul de actualizare o data la opt saptamani in vederea asigurarii conformitatii cu cerintele sale.loading...

Adauga un comentariu