Software & Hardware

Google este de acord ca Samsung si Facebook sa foloseasca Android oricat doresc

Publicat: 14 mai 2013
Google a numit un nou sef peste Android anul acesta, dupa ce creatorul si fostul director, Andy Rubin, a decis sa paraseasca gigantul american. Acum, Sunday Pichai, noul sef, a oferit un interviu in care a spus cateva lucruri despre strategia Google si cum vor actiona in viitorul apropiat, scrie adevarul.ro. 
Google l-a numit pe Sundar Pichai director peste Android, el ocupand si functia de director peste divizia Chrome OS, sistemul de operare pentru PC-uri dezvoltat de companie. El a vorbit cu Steven Levy de la Wired si a spus cateva lucruri despre ecosistemul pe care il patroneaza. 
In ciuda zvonurilor potrivit carora cele doua platforme: Chrome OS si Android ar fi unite intr-un singur proiect, Pichai a spus ca nu e cazul, Google va actiona dupa cum actioneaza si Apple cu Mac OS X si iOS pentru dispozitive mobile. „Cu doua sisteme de operare, Google poate sa faca mai multe schimbari in urmatorii ani pentru a include mai multe dispozitive, mai multi senzori sau mai multe tipuri de ecran“, a completat Pichai. 
Pichai foloseste un Samsung Galaxy S4 pentru a-si face treaba, pentru a comunica cu oamenii, dar nu incearca si functiile pe care Samsung le-a introdus, cum ar fi urmarirea ochilor sau previzualizarea videoclipurilor cu o tinere a degetului deasupra ecranului. El a spus ca Google nu considera Samsung un rival, chiar daca Android a fost destul de modificat de catre sud-coreeni.  
„Samsung e un partener important pentru noi. Lucram cu ei pentru mai toate produsele noastre importante“, a explicat acesta. A dat exemplu in sensul parteneriatelor de durata si de succes comuniunea Microsoft si Intel. In plus, viitorul in hardware al Google va fi doar pentru a-si stabiliza si spori ecosistemul, nu neaparat sa fie lider. 
Pe 15 mai debuteaza Google I/O, important eveniment al companiei, iar Pichai a vorbit si despre acesta. In primul rand, nu va fi nimic maret la aceasta editie, doar actualizari. Au aparut deja informatii despre Android 4.3 Jelly Bean, o noua versiune pana la finalul toamnei cand cel mai probabil vor veni lansarile de produse. In octombrie 2013, au fost lansate Google Nexus 10 si Google Nexus 4. 


loading...

Adauga un comentariu