Magazin

Google Glass i-a dat DEPENDENTA! Acum este internat la REABILITARE!

Publicat: 15 oct. 2014
1
Un barbat de 31 de ani din SUA, care lucra in cadrul marinei americane, a fost internat la reabilitare cu puternice simptome de dependenta de „Google Glass„, ochelarii care permit, printre altele, accesul la internet.
Barbatul, al carui nume nu a fost facut public, a fost internat intr-o clinica a marinei americane si urmeaza in prezent un program menit sa-i trateze dependenta. Cazul sau a fost obiectul unui studiu publicat in revista stiintifica „Addictive Behaviours”.

Citeste si: Oana Zavoranu recunoaste ca este DEPENDENTA de… ANESTEZII!

Barbatul de 31 de ani purta ochelarii inteligenti cate 18 ore pe zi, folosindu-i si la serviciu. Acesta avea slujba de a inventaria vehiculele care intrau si ieseau dintr-o baza militara, ochelarii servindu-i foarte bine la munca sa.
In momentul in care nu putea purta ochelarii, acesta devenea iritat si agresiv. Mai mult, acesta le-a spus doctorilor ca si atunci cand viseaza, lumea ii apare asa cum ar fi ea vazuta prin ecranul de pe lentila ochelarilor.
Doctorii au mai remarcat si „un gest involuntar, notabil, de a duce mana dreapta la tampla si a bate cu degetele”, despre care cred ca este o imitare a gestului de a porni ochelarii.
Doctorul Andrew Doan, co-autor al studiului, spune ca in prezent pacientul trece printr-un proces de sevraj.

Citeste si:Inventia acestei romance ar putea REVOLUTIONA lumea!

 
Doctorii spun ca acesta avea un trecut marcat de alte dependente si tulburari psihice, suferind de anxietate, depresie si avand episoade dese de abuz de alcool si tutun.
„Nu exista ceva intrinsec daunator la Google Glass”, spune doctorul Andrew Doan. „Insa in acest caz, ochelarii ii dadeau pacientului stari frecvente de excitatie. Pentru un individ care cauta sa scape de cotidian, care are si alte tulburari mentale, care are o predispozitie pentru dependenta, tehnologia ofera o modalitate de a avea acces la astfel de excitatii”, spune Doan.
Sursa: jurnalul.ro
Adauga un comentariu