Internet

Google introduce reclame in listele cu rezultate la cautarile pentru imagini

Publicat: 18 mai 2016

Urmand modelul folosit deja pentru interogarile Google Search, pagina dedicata cautarilor pentru imagini a celebrului motor de cautare va contine si bannere cu reclame, propunand achizitionarea directa a produsului cautat.

Astfel, la folosirea cuvantului canapea, pe langa imagini extrase de pe diferite website-uri vom vedea si reclame pentru magazine de mobila, sau direct produsul vizat. Prin masura luata, Google intervine astfel in procesul normal urmat de utilizatorii Google Search aflati in cautarea unui produs anume, oferind acestora posibilitatea sa ajunga direct la produsul dorit, fara a mai fi necesara o vizita suplimentara pentru consultarea ofertei unui magazin de specialitate. Pentru mai multe sanse de reusita, reclamele afisate for fi adaptate in functie de regiunea utilizatorului, acordand prioritate magazinelor locale. Vizitatori vor putea afla daca un magazin permite sau nu preluarea produsului direct din magazin, iar un panou separat va permite consultarea rapida a ofertei de produse.

In mod ideal, noul sistem de promovare va scuti vizitatorii de vizitele lungi in magazinele din care isi fac de obicei cumparaturile, permitand gasirea si adaugarea produsului in cosul de cumparaturi dintr-un singur pas. In practica, este greu de crezut ca un cumparator pretentios se va multumi doar cu sugestiile primite prin sistemul AdSense, vizitele in magazinele online pentru cautarea celor mai bune oferte fiind pentru multi o etapa esentiala in procesul de cumparare.loading...

Adauga un comentariu