Gadgeturi

Google isi breveteaza ochelarii SF din Project Glass

Publicat: 23 mai 2012
5

Probabil mai tineti minte tot buzz-ul pe web cauzat de clipul postat de Google in care prezenta acei ochelari SF care le integreaza motorul de cautare, hartile si Google+. Ei bine, acum Google a brevetat tehnologia din spatele lui Project Glass, pentru a evita orice problema pe viitor cu posibile procese.

Google a primit 4 brevete pentru acest gadget de la Biroul de Brevete din SUA, astfel ca putem spune ca Google Glass este acum oficial. Gigantul motoarelor de cautare poate acum revendica drepturile de autor asupra designului partii drepte a terminalului, cea in care se afla camera de deasupra ochiului utilizatorului. Tot in acea zona se afla si componentele electronice vitale ale acestui gadget. Google a brevetat si senzorul de deasupra nasului care are o tehnologie speciala pentru a detecta nasul utilizatorului.

Un alt brevet se aplica si micului afisaj care indica raza si directia sunetelor ambientale si in cele din urma exista si un trademark pe folosirea fiecarei lentile ca un display separat. In documentele oficiale, unul dintre ochi vede o harta, in vreme ce altul vede sistemul de navigare. Sa fie oare Google gata sa lanseze produsul pana la final de an, asa cum a promis?

Adauga un comentariu