Software & Hardware

Google lanseaza Native Client beta pentru aplicatiile web

Publicat: 16 aug. 2011
Google a lansat o versiune beta a browser-ului Chrome, Native Client, cu scopul de a usura construirea aplicatiilor web de catre dezvoltatori.

Native Client este o tehnoloogie Google open source, care permite dezvoltatorilor sa construiasca aplicatii web pe baza unui cod native-compiled in interiorul browser-ului Google Chrome.

Google sustine ca proiectul imbunatateste migrarea aplicatiilor desktop la cele web datorita suportului de limbi Native Client, precum C si C++.

„Native Client permite codurilor C si C++ sa fie perfect executate in interiorul browser-ului, cu restrictii de securitate similare cu JavaScript. Aplicatiile Native Client utilizeaza Pepper, un set de interfete ce asigura legaturile C si C++ la capacitatile HTML5”, a declarat intr-o postare blog Chris Rogers, inginer software la Google.

„Ca rezultat, dezvoltatorii vor putea sa furnizeze aplicatii web portabile, de inalta performanta”, a adaugat acesta.

Google sustine ca Native Client imbunatateste, de asemenea, masurile de securitate.

„Native Client foloseste un sandbox dublu pentru a proteja resursele de pe sistemul utilizatorului. Acest cadru ofera siguranta aplicatiilor web traditionale, in plus fata de beneficiile de performanta native”, declara Google.

Mozilla si-a anuntat recent planul de a crea un nou sistem de operare mobila, cu scopul de a utiliza tehnologiile web pentru a oferi toate aplicattii si functiile pe telefoanele mobile si tablete.

Proiectul, numit Boot to Gecko, va folosi motorul de cautare Mozilla Gecko din browser-ul sau Firefox, ca baza pentru sistemul de operare mobila.loading...

Adauga un comentariu