Securitate

Google promite sa imbunatateasca securitatea aplicatiilor de Android

Publicat: 08 mai 2016
5

Descrisa drept prima initiativa de acest gen, Google Play App Security Improvement Program actioneaza pe doua fronturi, furnizand dezvoltatorilor informatii care sa ajute la crearea de aplicatii mai sigure si emitand alerte atunci cand aplicatiile sunt trimise in Play Store pentru validare, semnaland eventuale probleme de securitate.
 
Potrivit Google, toate aplicatiile de Android vor fi scanate si verificate pentru „siguranta si securitate” inainte de a fi acceptate in magazinul Google Play. Fara a se limita la aplicatiile nou adaugate, noile filtre iau in vizor si aplicatiile existente in Play Store, evidentiind posibile probleme de securitate si notificand dezvoltatorii acestora atunci cand sunt descoperite abateri. De asemenea, chiar si dupa acceptarea in Play Store, aplicatiile vor fi inspectate „continuu” pentru a impiedica eventuale abuzuri.

Dezvoltatorii software ale caror aplicatii sunt marcate ca fiind nesigure vor primi prin email alerte  automate din partea Google Play Developer Console. Mesajul va contine link-uri catre pagina de suport Google, unde pot fi gasite recomandari pentru securizarea aplicatiilor. In timp ce aplicatiile nou introduse pot fi retrimise si validate in cateva ore, pentru cele deja prezente in Play Store remedierea problemelor va fi impusa in regim de urgenta, cu o limita de timp a carei depasire duce la excluderea aplicatiei vizate din catalogul Google Play.

Adauga un comentariu