Gadgeturi

Google si ASUS parteneri pentru dezvoltarea unui nou router OnHub

Publicat: 28 oct. 2015

La doar cateva luni de la aparitia pe piata a routerului OnHub, realizat de TP-LINK, Google a lansat inca un produs din aceasta serie, de data aceasta dezvoltat de ASUS. Aceasta poarta numele ASUS OnHub si pastreaza designul modelului precedent, insa vine cu un pret mai mare si capabilitati extinse. Desigur, noile routere Google sunt dedicate celor care au nevoie de performanta wireless ridicata si celor care doresc sa se pregateasca de inevitabila explozie a pietei de produse Internet of Things.

Cea mai mare diferenta fata de modelul TP-LINK este noul Wave Control. Acesta ofera posibilitatea de a folosi gesturi ale mainilor pentru a modifica diversi parametri. De exemplu, unul dintre dispozitivele conectate poate primi o latime de banda mai mare din partea routerului folosind o miscare a mainii, insa nu este tocmai clar cum poate fi identificat respectivul dispozitiv. Avand in vedere ca aplicatia de configurare poate sa faca ceva similar, este posibil ca noul ASUS OnHub sa tina minte un dispozitiv preferat pe care sa imbunatateasca semnalul atunci cand este nevoie.

 In afara de implementarea acestui sistem, nu este tocmai clar ce alte diferente hardware exista fata de vechiul model. Noul OnHub va dispune de asemenea de antene radio pe o raza de 360 de grade si arata in mare parte la fel. In cazul in care utilizatorii nu simt nevoia de a folosi Wave Control, probabil ca diferenta de pret nu este justificata. Vechiul OnHub se gaseste in magazine la pretul de 199,99 dolari, in timp ce ASUS OnHub costa 219,99 dolari.

Recent, Google a anuntat un nou update software pentru router-ul TP-LINK, care va implementa un nou algoritm inteligent pentru gestionarea antenelor. Acesta va oferi routerului capabilitatea de a identifica si activa antenele potrivite fiecarui dispozitiv, in functie de distanta pentru a asigura cel mai puternic semnal posibil. Se pare ca si ASUS OnHub va beneficia de functionalitate similara.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit