Stiri

Google vrea sa scape de amenda din partea Comisiei Europene

Publicat: 26 apr. 2013
5
Scandalul dintre Google si Comisia Europeana privind acuzatiile ca gigantul online a impus un monopol pe piata a ajuns la momentul cand ambele parti au propus solutii pentru rezolvarea amiabila a conflictului, scrie adevarul.ro. 
Rivalii Google care au depus plangere impotriva gigantului online au o luna pentru a analiza remediile Google, iar acum Comisia Europeana a publicat si ceea ce considera Google ca ar fi corect pentru a multumi pe toata lumea. Firma din Mountain View a fost anchetata din noiembrie 2010, dupa ce rivalii au acuzat-o ca s-a folosit de pozitia de lider de piata pentru a-si aduce castiguri suplimentare. 
Google a propus ca pentru urmatorii cinci ani sa marcheze foarte clar link-urile care duc catre propriile servicii, pentru ca utilizatorii sa le distinga de rezultatele aparute natural in motorul de cautare. De asemenea, Google a fost acuzat ca a copiat continut de pe site-urile de turism si le-a pus pe propriile servicii. Ca raspuns la aceasta acuzatie, gigantul a oferit solutia ca site-urile sa opteze daca Google le poate folosi continutul sau nu. Astfel de modalitate exista deja pentru ziarele care sunt indexate in Google News. Ele pot alege cat de mult continut va fi afisat pe motorul de cautare. 
Cu toate acestea, cei care s-au plans de monopolul Google sunt nemultumiti ca timpul in care trebuie sa analizeze aceste propuneri este foarte scurt, potrivit ”PC World”. „Google a avut foarte mult timp pentru a analiza ce impact vor avea aceste solutii in practica, iar tertii ar trebui sa primeasca acelasi tratament pentru ceea ce ofera Google”, a declarat avocatul reclamantilor, David Wood. 
Totul a inceput in noiembrie 2010, cand rivalii motorului de cautare au acuzat Google ca si-a setat algoritmul in asa fel incat directioneaza utilizatorii catre propriul serviciu, reducand viziblitatea rivalilor si site-urilor concurente pe diverse nise. 
Primele plangeri au venit din Franta, de la motorul de cautare ejustice.fr si de la britanicii de la Foundem. Dupa aceea, 14 companii au depus plangeri impotriva Google, printre care site-ul de comparatii de preturi din Germania, Ciao, platforma de shopping Twenga, Streetmap sau Expedia. 
Adauga un comentariu