National

Gorghiu, despre majoritate: Nu se poate face fara UNPR. Au existat niste discutii cu UDMR

Publicat: 16 apr. 2015

Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, joi, ca PNL va depune o motiune de cenzura, in aceasta sesiune parlamentara, dar a recunoscut ca nu are garantia ca va dispune de suficiente voturi, pentru rasturnarea guvernului Ponta.

„Aceasta sesiune va fi finalizata cu o motiune de cenzura. Tema nu e stabilita, ne gandim la un subiect, va fi discutat in Consiliul National de Coordonare, de la inceputul lunii mai”, a spus Gorghiu.

Citeste si Liberalii sub Iohannis = somnul bine dormit

Copresedintele PNL „garanteaza” ca „diferenta in numar de voturi nu va fi cea la care PSD se asteapta”, dar a admis ca nu are „garantia ca va fi o motiune care va duce la picarea Guvernului”. In opinia sa, faptul ca s-au stabilit si anuntat, public, termene pana la care va fi formata o majoritate parlamentara a fost o greseala, deoarece a creat un nivel ridicat de asteptare si presiune, din partea activului de partid si a opiniei publice.

Pe de alta parte, Alina Gorghiu a precizat ca „au existat niste discutii cu UDMR” si „a ramas ca ne vom vedea imediat dupa congres, iar discutiile se vor purta pentru semnarea unui protocol de cooperare parlamentara”.

„S-au deschis ambasadele in sensul crearii acelei majoritati parlamentare”, a spus ea, recunoscand si faptul ca nu se poate face o majoritate fara UNPR.

Citeste si Aceeasi Marie cu o alta palarie. Promisiunile noului PNL, IDENTICE cu cele ale PDL

Gorghiu a subliniat, insa, ca vicepremierul Gabriel Oprea a spus ca va sustine Guvernul, atat timp cat Victor Ponta este premier. In opinia sa, insa, cea mai potrivita optiune ar fi alegerile anticipate.

„Daca Victor Ponta ar intelege ca interesul public e mai departe de nasul domniei sale, nu vad de ce nu ar spune haideti sa facem aceste alegeri anticipate”, a spus liderul PNL, care a precizat ca legislatia pentru aceste alegeri se poate finaliza, intr-o saptamana.loading...

Adauga un comentariu