National

Gorghiu si Blaga pun la cale cu Ministrul Finantelor bugetul pe 2016

Publicat: 02 dec. 2015
1

Alina Gorghiu si Vasile Blaga au avut o intalnire informala cu Ministrul Finantelor, Anca Dana Dragu, tema discutiei fiind bugetul pe 2016, care citeaza mai multe surse liberale. Mai mult, liderii PNL ar urma sa mai aiba o discutie cu Ministrul inainte ca proiectul de buget sa fie trimis spre aprobare in Parlament.

Luni, copresedinta PNL Alina Gorghiu a declarat ca, dat fiind ca deficitul bugetar trebuie mentinut la 3%, trebuie evitate orice derapaje. Ea a mai precizat ca, in opinia sa, majorarea cu 10% a salariilor pentru bugetari trebuie sa fie si ultima crestere de acest fel, astfel incat acest prag de 3% sa nu fie depasit.

„Sunt doi actori in 2016, in materie de mariri de salarii. Odata Guvernul poate fi, dar slava cerului ca avem un guvern tehnocrat, ferit de tentatia de a atrage voturi in campania electorala, si Parlamentul. In Parlament, majoritatea nu ne apartine in acest moment, din nefericire. Pentru a pastra deficitul de 3% va trebui sa nu facem derapaje. Orice marire se va aplica anul viitor va face deficitul sa sara de cei 3%. Ce a fost facut pana acum, a fost facut. Ar trebui sa tragem linie”, a afirmat Gorghiu.
Comentarii
Adauga un comentariu