Info Turism

Gradina Botanica din Beijing

Publicat: 06 ian. 2012
9

Gradina Botanica din Beijing se afla in suburbiile metropolei chineze si constituie unul dintre locurile relaxante in care va puteti petrece timpul departe de forfota cotidiana. Acoperind o suprafata totala de 400 hectare, gradina a dobandit prestigiul de cea mai mare gradina botanica din nordul Chinei fiind totodata si una dintre cele mai spectaculoase si apreciate.

Circa 3000 specii de plante sunt expuse in permanenta, dintre care unele extrem de rare. De pilda, exista o varietate de sequoia pe care oamenii de stiinta au crezut-o disparuta in Tertiar (acum 65 milioane de ani), pana in 1940 cand avea sa fie redescoperita in regiunea Hubei. Nu lipsesc plantele carnivore, ciresul japonez si renumitul „botree”, arborele sub care a primit iluminarea Buddha. Tot aici veti intalni un copac Gingko despre care se spune ca depaseste 1300 ani vechime.

Gradina Botanica din Beijing devine cu adevarat spectaculoasa primavara, cand infloresc pomii fructiferi, si toamna, gratie nuantelor ruginii care vestesc apropierea sezonului rece. Oficial aceasta a fost infiintata in anul 1956 pentru a oferi oamenilor obisnuiti si cercetatorilor posibilitatea de a se refugia in mijlocul naturii printr-un efort minim.

Punctul culminant al vizitei va fi atins ajungand la sera gigantica, ce este compartimentata in 13 sectiuni distincte. Prima dintre acestea este decorata cu plante perene si exemplare de palmieri iar a doua cuprinde plante acvatice provenite din zona tropicala. In continuare vizitatorul are posiblitatea sa admire plantele medicinale, aromatice si suculente. Expozitia de plante ornamentale cuprinde peste 300 soiuri de orhidee, printre care se numara unul fara radacini ce se bazeaza pe milioane de ace subtiri pentru a prelua din atmosfera vaporii de apa.

Gradina Botanica din Beijing nu se mandreste doar cu marea varietate de plante ci si cu obiectivele cu rezonanta istorica pe care le adaposteste, dintre se remarca Templul lui Buddha construit la inceputul dinastiei Tang  (618-907).
Adauga un comentariu