Info Turism

Gradina Butchart, Canada

Publicat: 26 ian. 2012
9

Gradina Butchart,  una dintre cele mai renumite de pe continentul American, este nici mai mult nici mai putin decat un colt de rai.  Gasindu-se in provincia Columbia Britanica, pe frumoasa insula Vancouver, un milion de vizitatori decid anual sa se impartaseasca de farmecul sau rapitor.

Robert Pim Butchart (1856-1943), cel al carui nume avea sa il imprumute, se va stabili aici impreuna cu familia pentru depozitele de calcar pe care le putea ultiliza in obtinerea cimentului.  

Dupa o vreme, cand cariera de clacar s-a epuizat in 1909, sotia lui Butchart transforma locul intr-o gradina prezentand-o mai intai apropiatilor iar mai apoi cetatenilor de seama.

Pana in zilele noastre dreptul  asupra Gradinii Butchart ramane familiei,  stra-stranepoatei fondatorilor care indeplineste functia de director general.

Patrunzand in Gradina Butchart niciun sezon de peste an nu este plictisitor. Exista intotdeauna ceva nou de vazut, de invatat si de trait, fie ca interactionati cu splendoarea verii sau cu anotimul culorilor pastelate.    Primavara soseste repede pe insula Vancouver iar natura renaste intr-un spectacol de culoare si balsam cu peste 100.000 lalele si foarte multi ghiocei.

Adauga un comentariu