Info Turism

Gradina Yuyuan, Shanghai

Publicat: 23 feb. 2012
9

Gradina clasica Yuyuan se afla in centrul vechi al orasului Shanghai si este una dintre atractiile turistice reprezentative, fiind etichetata adesea ca o minune a arhitecurii in regiunea de sud a fluviului Yangtze.

Constructia ei s-a finalizat in anul 1559, in timpul dinatiei Ming, si se presupune ca ar fi durat aproape 20 ani. In cei 452 ani de existenta gradina Yuyuan a suferit numeroase modificari. Mai intai declinul familiei posesoare atragea dupa sine inevitabil ruinarea treptata a obiectivului. In anul 1760 insa, cativa negustori bogati aveau sa o cumpere implicandu-se timp de doua decenii in reconstruirea cladirilor. Alte stricaciuni majore s-au produs in timpul unui razboi din secolul al XIX-lea.

Gradina Yuyuan, asa cum ni se infatiseaza astazi, este rezultatul unui proiect de restaurare care a inceput in 1956 si s-a finalizat cinci ani mai tarziu. Suprafata sa este de circa doua hectare si ascunde 40 de obiective de interes turistic. Fiecare element natural sau faurit de om este menit sa exprime esenta gradinilor din sudul Chinei, caracterizate printr-un design aparte.

Gradina Yuyuan este un labirint de pavilioane, iazuri acoperite cu flori de lotus si poduri de piatra. In fata camerei Wanhua exista doi copaci foarte vechi despre care traditia spune ca ar fi fost plantati acum 452 ani chiar de proprietarul gradinii. Unul dintre arbori are o inaltimea impresionanta de 21 m. Dar cea mai mare comoara a parcului se spune ca este Piatra de Jad, o bucata de roca inalta de 3,3 m si traversata de 72 gauri, una dintre cele 3 existente in regiunea sudica a fluviului Yangtze.

Dintre cladirile existente aici, unele expun obiecte cu importanta istorica si culturala, cum ar fi  inscriptii, mobilier de epoca sau picturi ale unor artisti celebri.  
Adauga un comentariu