Actualitate

Gradina zoo ambulanta! Animale libere pe strazi si printre blocuri, la Iasi

Publicat: 11 aug. 2015
1

@ Politistii spun ca au dat degeaba sute de amenzi de la inceputul anului @ Chiar si asa vacile care pasc pe Splai Bahlui sau caii care se plimba printre blocuri sunt deja aparitii obisnuite

Locatarii din mai multe cartiere din Iasi au apelat revoltati la reprezentantii politiei din cauza tot mai multor cazuri in care animale de talie mare apar si isi fac veacul printre blocuri sau pe aleile de promenada de pe Bahlui. Daca in Nicolina reclamatiile ii privesc pe vanzatorii ambulanti de pepeni, care lasa caii in libertate, in alte zone – Alexandru de exemplu – problemele le ridica tiganii care umbla cu carutele dupa fier vechi.

„Sub pod la CUG se aduna un numar mare de cetateni cu carute, veniti probabil din satele din jur. Acestia lasa caii liberi, fara laturi la picioare pe malul Nicolinei si printre blocuri. Pe langa faptul ca sunt un pericol pentru copiii din zona, acestia murdaresc spatiile verzi cu excrementele lor, iar noaptea este un adevarat infern pentru ca maidanezii latra la ei. In plus carutele circula nestigherite, vanzand pepeni ilegal si fara autorizatie. Au fost semnalalte aceste probleme Politiei Locale, dar nu se vad rezultatele. Se pare ca exista si un vid legislativ pentru ca in afara unor amenzi pe care cetatenii respectivi nu le platesc, politistii nu au ce sa le faca”, este de parere Cristian Zeta, din Nicolina.

Pascutul vacii pe splai costa 370 de lei

Potrivit celor de la Politia Locala, de la inceputul anului au fost date sute de amenzi, efectele fiind insa inexistente. „Numai de la inceputul acestui an s-au dat 400 de amenzi pentru cei care se deplasau cu carutele pe raza municipiului, amenzile fiind intre 500 si 1.000 de lei. Astfel de sanctiuni am aplicat si ieri, si azi. Inclusiv pentru lasarea in libertate a animalelor am dat amenzi, care sunt cuprinse intre 190 si 360 de lei”, a declarat Daniel Ungureanu, purtatorul de cuvant al Politiei Locale.

Adauga un comentariu