Sfaturi pentru casa si gradina

Gradinarii spun cum se ingrijeste garofita turceasca

Publicat: 06 iun. 2018

Garofita turceasca (Dianthus barbatus) este o floare tipica de vara. Infloreste din mai pana in august in culori diverse, uni sau pestrite. Florile cu petale franjurate pe margini au un parfum discret. Ele sunt incadrate frumos de frunze lanceolate, cu petiolul scurt.

Specialistii recomanda indepartarea cu regularitate a florilor ofilite pentru a incuraja inflorirea continua in timpul verii. Dupa ce florile se trec frunzele preiau rolul de decor. Garofita turceasca e puternic ramificata de la baza si are tulpinile drepte, rigide si noduroase. Ajunge pana la o jumatate de metru inaltime.

Ingrijirea florilor. Plantati Dianthus barbatus intr-un loc unde sa se bucure de mult soare. Garofitele iubesc lumina, iar in zonele umbroase nu infloresc. Solurile luto-nisipoase sunt preferate de Garofita pentru ca retin atata apa cat are nevoie planta. Partea de sus a radacinii trebuie sa fie putin sub nivelul solului. Udarea se face cu cantitati moderate de apa astfel incat apa sa nu balteasca. Garofita suporta mai usor seceta decat excesul de apa. Excesul de apa duce la ingalbenirea frunzelor si chiar la moartea lor.

Este o planta care poate fi crescuta cu mut succes nu numai in gradina, ci se pe terase si balcoane. Se inmulteste destul de usor prin seminte. Plantutele apar la 8-10 zile dupa semanat. E necesar sa repicati plantele pentru ca semintele fiind mici plantatia e densa. Se autoinsamanteaza usor.
Pentru o culoare aprinsa a florilor si pentru plante rezistente la daunatori e important sa faceti fertilizari. Folositi ingrasaminte lichide sau granulate pentru plante cu flori in perioada in care planta e inflorita.loading...

Adauga un comentariu