Sport

Granzii tenisului il pun la zid pe Ion Tiriac

Publicat: 11 mai 2012
1

TRafael Nadal, Novak Djokovici si Roger Federer, primii trei jucatori din clasamentul mondial ATP, au declarat la unison ca sunt nemultumiti de zgura albastra pe care trebuie sa joace la Masters-ul de la Madrid. Dupa eliminarea din turul doi în fata lui Fernando Versasco, Rafael Nadal a izbucnit: „Daca zgura albastra nu va fi schimbata, daca ATP va permite, în continuare, acest lucru, atunci anul viitor voi avea un turneu mai putin în calendarul meu”, a declarat ibericul.

Nadal a fost sustinut si de Roger Federer si Novak Djokovici, ambii jucatori sustinand ca suprafata de joc nu este pe placul lor. „Daca voi mai juca aici în conditiile actuale, cu aceasta zgura? Parerea mea este similara cu cea a lui Nadal. Primele impresii nu sunt deloc pozitive. Nu vreau sa ma plang, dar asta simt”, a spus si Djokovici. „Îi înteleg supararea lui Nadal. Amandoi am fost împotriva acestei idei înca de la început, iar acum el a fost eliminat din turneu. Rafa nu s-a simtit niciodata bine pe aceasta suprafata si pot sa îi înteleg frustrarea, a fost o înfrangere grea”, a afirmat Federer.

De partea cealalta, Ion Tiriac nu a fost deloc impresionat de atacurile care i-au fost aduse de trei dintre cele mai importante nume din tenis. Liderii mondiali au fost deranjati de hotararea pe care românul a luat-o cu privirea la schimbarea culorii zgurii de la Madrid, din caramiziu în albastru.

„Sunt jucatori grozavi. Le respect opinia, dar nu trebuie sa o accept. Este un sport care a existat timp de o suta de ani si care sper sa mai existe înca 100 de ani. Sunt sigur ca atunci cand vor juca pe aceasta zgura vor ajunge la concluzia potrivita. Am petrecut mult timp gandindu-ma la aceasta idee, la modul în care putem sa facem lucrurile mai bune nu doar pentru jucatori, ci si pentru spectatori”, a replicat Tiriac, potrivit Tennis Temple.

Adauga un comentariu