Fripturi

Gratar de pui marinat

Publicat: 10 aug. 2015

Ingrediente:

4 buc. piept de pui fara os si piele, injumatatite
1 lingura coaja de lamaie, data pe razatoare
cca 74 ml ulei de masline + 5 linguri
4 catei de usturoi, zdrobiti
2 lingurite oregano uscat
1/2 lingurita busuioc uscat
1/2 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita rozmarin uscat
piper
sare
patrunjel proaspat tocat, pentru decor

Mod de preparare:

1. Amesteca uleiul cu zeama de lamaie, coaja de lamaie, busuiocul, usturoiul, oregano, cimbrul, rozmarinul, sarea si piperul.
2. Pune carnea de pui intr-o punga, toarna peste ea mixul pregatit anterior, sigileaza punga si agita pentru a se omogeniza. Pune apoi punga in frigider pentru 2-5 ore.
3. Incinge grillul la 220-240 de grade Celsius si unge-l cu ulei de masline.
4. Pune pieptul de pui pe grill. Dupa 4 minute intoarce-l pe partea cealalta.
5. Serveste friptura cu patrunjel presarat.



loading...

Adauga un comentariu