Social

Gratuitati pentru clientela politica, taxa de fraier pentru gospodari: Un pensionar a fost taxat pentru ca a indraznit sa faca din banii lui o conducta de apa, pe domeniul public

Publicat: 01 aug. 2011
Va aduceti aminte de reportajul difuzat zilele trecute cu baietii destepti de la PNL care detin de ani de zile suprafete din domeniul public fara sa plateasca nici un leu si fara sa fie trasi la raspundere?
Azi reporterii nostri au gasit un pensionar pe caz de boala aflat la extrema cealalta, un fel de fraier pentru sefii adminsitratiei locale.
Este vorba despre Gheorghe Paduraru un batran din suburbia Sodomeni, pensionat pe caz de boala, care supravietuieste cu o pensie de doar 564 de lei pe luna. Acest om a fost obligat de functionarii primariei sa plateasca o taxa de folosinta a domeniului public de 210 lei pentru ca a indraznit sa-si traga singur conducta de apa pe o distanta de 100 de metri, din strada principala , str Fericirii, pana la el acasa, pe strada Dimitrie Cantemir.

Gratuitati pentru clientela politica, taxa de fraier pentru gospodari

Mai exact barbatul a suportat din putinul pe care il are, toate cheltuielile cu materialele si manopera, responsabilitate care in mod normal apartine Primariei, cea care ii incaseaza si ii cheltuie, an de an, taxele si impozitele.
Drept multumire, sau razbunare, din partea gospodarilor care conduc orasul, barbatul a fost ,,premiat,, cu o taxa suplimentara de 210 lei pentru ca a indraznit sa sape santul pentru conducta, pe domeniul public.
Taxa buclucasa a fost impusa conform unei hotarari a Consililului Local care stabileste tarifele de folosinta a domeniului public mai ales de catre comercinaeni de regula in zilele de sarbatoare .
Barbatul a aflat ca este dator la Primarie dupa ce a ajuns la fundul sacului, toti banii fiind cheltuiti pe investitie si obtinerea avizelor.

Primarul nu pot sa fac

Asa se face ca desi lucrarea este executata, Gheorghe Paduraru tot nu are apa in casa fiind nevoit sa se chinuie, in continuare, sa o aduca de la o fantana din apropiere.
Cu lacrimi de suferinta in ochi, batranul s-a adresat primarului Grigore Craciuenscu, la audinetele de astazi, convins fiind ca va fi iertat de taxa nedreapta.
Nu mare i-a fost mirarea sa afla chiar din gura primarului ca daca vrea sa curga apa robinet, atunci trebuie neaparat sa achite si acesti bani, pe motiv ca asa cere legea locala. Mai exact edilul pascanean a ridicat din umeri dand vina pe consilieri, adica a facut ceea ce stie sa faca el mai bine de 3 ani de zile.

Locuitori dezamagiti de administratie, directori nepasatori

Povestea barbatului din Sodomeni i-a infuriat si mai tare pe vecinii sai. Locuitorii suburbiei sunt nemultumiti de prestatia edililor, atat a fostului cat si a actualului primar, pe motiv ca nu au investit nici un leu in dezvoltarea retelelor de utilitati si pentru intretinerea pentru strazilor.
O explicatie logica am incercat sa o aflam chiar de la reprezentnatul DAC Pascani directie care a intocmit referatul pe baza caruia a fost impusa acesta taxa.
In loc de raspunsuri ing Ioan Prisecaru ne-a servit o portie de arogante, asa cum ii sta bine unui director platit boiereste din banul public.
El a spus ca societatea pe care o conduce nu este interesata de extinderea retelelor de apa in suburbia ci doar de taiat facturi.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit