Local

Grav accident de circulatie. O eleva se afla in stare critica si alti trei minori au fost raniti

Publicat: 21 sept. 2012
1

@ O eleva de 16 ani se zbate intre viata si moarte, dupa ce masina in care se afla cu inca cinci elevi a intrat intr-un copac @ Masina condusa de un tanar in varsta de 23 ani ii transporta pe elevi catre scoala @ Dupa producerea accidentului, soferul a avut un soc si a fugit de la locul accidentului crezand ca una dintre fete a murit @ Alti trei minori au ajuns la spital cu rani usoare

O eleva se zbate intre viata si moarte, dupa ce autoturismul cu care se deplasa spre scoala, impreuna cu alti cinci copii, a intrat intr-un copac. Adolescenta in varsta de 16 ani a fost transportata in stare critica la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iasi. Medicii neurochirurgi au precizat ca prognosticul privind sansele de supravietuire ale elevei este extrem de rezervat. In urma impactului, fata a suferit un traumatism cranio-facial sever si fractura de baza de craniu. Adolescenta este internata in Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) si respira doar cu ajutorul aparatelor. Dupa cum au spus medicii de specialitate, leziunile craniene sunt inoperabile. „Pacienta se afla intr-o stare extrem de grava. Este in coma de gradul III-IV cu un prognostic foarte rezervat. Investigatiile medicale au evidentiat un traumatism cranio-facial sever cu fractura cominutiva (fractura soldata cu mai multe fragmente osoase-nr.) si fractura de baza de craniu. Este intubata si dependenta de aparatele din terapie intensiva. Nu poate respira singura. Practic, jumatate din partea dreapta a fetei si capului este distrusa. S-au gasit dinti inclusiv in trahee. Starea de sanatate a pacientei este foarte grava”, a declarat medicul neurochirurg Ion Streltov.

Soferul de 23 ani a fugit de la locul faptei

Cumplitul accident a avut loc ieri dimineata la Barlad. O masina cu 7 locuri transporta sase minori, cu varste cuprinse intre 14 si 16 ani spre scoala. La un moment dat, conducatorul auto, un tanar in varsta de 23 ani, a efectuat o depasire, iar la intrarea pe banda de mers a pierdut controlul masinii si a intrat intr-un copac. Se pare ca din cauza vitezei si a carosabilului umed, masina a derapat si a intrat cu partea dreapta spate intr-un copac aflat pe marginea drumului. Eleva de 16 ani statea pe bancheta din spate, pe partea dreapta, in dreptul portierei. Alti trei copii raniti au fost transportati la Spitalul municipal de urgente Elena Beldiman din Barlad. Cei sase elevi fac zilnic naveta catre o scoala din Barlad. Dupa producerea accidentului soferul autoturismului a fugit de la locul faptei, dar a fost prins dupa aproximativ 30 de minute in comuna Bacani. Acesta a suferit un soc crezand ca una dintre eleve a murit. Politistii efectueaza o ancheta pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea accidentului. Pe numele soferului de 23 de ani s-a intocmit dosar penal.

Adauga un comentariu