International

Grava eroare de securitate la WhatsApp! Ce trebuie sa faca cei 1,5 miliarde de utilizatori

Publicat: 14 mai 2019
1

Facebook este inca o data in centrul unui scandal de imagine privind securitatea datelor personale ale utilizatorilor.

De aceasta data vorbim despre WhatsApp, celebra aplicatie de mesagerie care este detinuta de Facebook si care tocmai le-a cerut utilizatorilor sai sa-si faca de urgenta un update.

Potrivit BBC, in urma unui atac cibernetic, reteaua de mesagerie a devenit vulnerabila, ceea ce insemna ca mesajele criptate ale utilizatorilor au putut fi accesate.

Problema a fost identificata la inceputul acestei luni, iar WhatsApp a emis rapid un update al aplicatiei, pentru ca utilizatorii sa nu fie expusi.

Atacatorii ar fi folosit un soft de supraveghere, Pegasus, dezvoltat de firma israeliana NSO Group, care le-ar fi permis sa citeasca mesajele de pe un telefon vizat.

Programul spyware este folosit de obicei de catre guverne pentru a prelua controlul de la distanta asupra dispozitivelor unor persoane suspecte, pentru a supraveghea si verifica continutul.

Din cauza unei brese de securitate care exista la functia de apel video din aplicatie, un atacator putea instala acest soft malitios pe dispozitiv, de la distanta, indiferent daca persoana vizata raspundea la apel sau nu.

Potrivit Financial Times, jurnalisti, avocati, activisti si aparatori pentru drepturile omului au fost tintele acestui atac.
Adauga un comentariu