Calatorii

Grecia interzice zborurile internaționale. Până la ce dată s-a stabilit acest lucru

Publicat: 05 apr. 2021
Grecia interzice zborurile internaționale. Până la ce dată s-a stabilit acest lucru
Grecia interzice zborurile internaționale până la data de 19 aprilie iar pe cele interne le-a interzis până la 12 aprilie

Grecia interzice zborurile internaționale până la data de 19 aprilie iar pe cele interne le-a interzis până la 12 aprilie. Toată această măsură dură vine pe fondul creșterii numărului de noi cazuri de coronavirus.

În acest moment, cei care vor să zboare către Grecia trebuie să prezinte un test PCR negativ cu 72 de ore înainte de sosire. Mai mult, ei vor fi supuși testării aleatorii pentru COVID. Important de știut este faptul că în Grecia carantina a fost prelungită de către autorități.

Grecia interzice zborurile internaționale

Numărul de noi infectări cu COVID-19 continuă să crească în Grecia, așa că autoritățile au decis prelungirea restricțiilor legate de zborurile interne și internaționale. Conform autorităților, zborurile interne vor fi restrictionate până pe data de 12 aprilie iar cele internaționale până pe 19 aprilie.

În această perioadă, cei care vor să zboare către Grecia trebuie să prezinte un test PCR negativ cu 72 de ore înainte de sosire. mai mult decât atât, aceștia vor fi supuși testării aleatorii pentru COVID-19.

Conform noilor măsuri, toţi călătorii străini vor intra în carantină timp de şapte zile. Există și excepții. Călătorii israelieni care au fost vaccinați cu cele două doze cu cel puţîn două săptămâni înainte de călătorie nu vor trebui să fie plasaţi în carantină. Asta datorită unui acord bilateral privind turismul dintre cele două ţări.

S-a prelungit carantina în Grecia

Din cauza situației epidemilogice actuale, autoritățile elene au anunțat prelungirea regimului de carantină totală (lockdown) pentru întreg teritoriul Republicii Elene până la o data care va fi anunțată ulterior, în funcție de evoluțiile ce vor fi înregistrate. Se mențîn toate măsurile de prevenție și de izolare socială aflate în vigoare:

 • Este interzisă circulația între regiuni pentru toate mijloacele de transport și categoriile de persoane, cu excepția autovehiculelor autorităților (poliție, ambulanță, pompieri, alte servicii esențiale) și a persoanelor care, în baza unei adeverințe scrise, se deplasează la locul de muncă sau pentru urgențe medicale.
 • Persoanele care doresc să părăsească locuința sunt obligate să transmită un mesaj SMS la numărul 13033 sau să prezinte o declarație pe proprie răspundere, tipărită (formularul este disponibil la pagina de internet forma.gov.gr), în care să fie menționat scopul deplasării. Este obligatorie prezentarea documentelor de identitate (carte de identitate sau pașaport). Nerespectarea măsurilor este sancționată cu amendă în cuantum de 300 de euro.
 • Circulația pe timp de noapte este interzisă astfel: în zonele cu cod roșu închis circulația este limitată în intervalul orar 18:00 – 05:00 (în zilele lucrătoare), respectiv 19:00 – 6:00 (în weekend), cu excepția Atenei și Salonicului, unde este limitată în următoarele intervale orare: 21:00 – 05:00 de luni până vineri, 19:00 – 05:00 sâmbătă și duminică, cu excepția persoanelor care se deplasează la locul de muncă (aspect care trebuie dovedit cu un document din partea angajatorului) sau pentru urgențe medicale.
 • Nerespectarea măsurilor este sancționată cu amendă în cuantum de 500 de euro.
 • Regiuni aflate sub cod roșu intens: Attica, Achaia, Arcadia, Salonic, Larissa (începând cu data de 6 martie 2021 pe fondul cutremurului din 03.03.2021), Lefkada cu excepția Meganisi, Fthiotida, Argolida, Corint, Thesprotia, Arta, Samos, Viotia, Chios, Aitoloakarnania, Rodos, Heraklio, Evia cu excepția Skyros, insula Kalymnos, Halkidiki, Evrytania, Lesvos, Ioannina, Metsovo, Katerini Chania, Skiathos. Toate celelalte unități administrativ-teritoriale vor fi plasate în categoria de „supraveghere sporită” (cod roșu).
 • Rezidenții care pleacă din Republica Elenă au obligația de a completa formularul PLF inclusiv la ieșirea din acest stat.
 • Rămân închise toate restaurantele și unitățile de consum (baruri, cafenele etc.), cu excepția serviciilor de livrare la domiciliu (take-away), a magazinelor alimentare, a farmaciilor și a celor care comercializează produse de strictă necesitate (ex. brutării) și care se închid la orele 20:30. Magazinele care permit accesul clienților în interior vor fi amendate cu 2.000-50.000 de euro și închise pentru o perioadă de 15-90 de zile, iar clienții vor fi amendați cu 300 de euro.
 • Saloanele de igienă personală și înfrumusețare, siturile arheologice și lăcășurile de cult au fost redeschise începând cu data de 21 martie 2021.
 • Service-urile auto care efectuează inspecțiile tehnice auto (KTEO) vor funcționa doar cu programare prealabilă.
 • Este permisă prezența a doi pasageri în autoturismele care efectuează transport taxi.
 • Sunt interzise toate activitățile sportive, cu excepția meciurilor internaționale (fără prezența spectatorilor).
 • Sunt închise toate instituțiile de învățământ, indiferent de nivel.Adauga un comentariu