Prima pagină » Turism » Info Turism » Grecia, pregătită pentru turiștii români. Hotelierii se așteaptă la o creștere a numărului vizitatorilor față de anul trecut
Grecia, pregătită pentru turiștii români. Hotelierii se așteaptă la o creștere a numărului vizitatorilor față de anul trecut

Grecia, pregătită pentru turiștii români. Hotelierii se așteaptă la o creștere a numărului vizitatorilor față de anul trecut

19 mart. 2021, 14:49,
BZI.ro, în Turism

În plină pandemie de coronavirus, Grecia este pregătită pentru turiștii români. Hotelierii de aici se așteaptă la o creștere a numărului de vizitatori față de anul trecut. Chiar și așa, cifrele optimiste vorbesc de aproximativ 700.000 de turişti români, la jumătate față de numărul înregistrat în anul 2019, când nu era pandemie. De asemenea autoritățile au arătat și care sunt condițiile de intrare în Grecia în acest sezon estival.

În 2019, au fost înregistrați în Grecia aproximativ 1,4 milioane de turiști români în timp ce anul trecut au fost doar 300.000 de vizitatori. De asemenea, în anul anterior pandemiei, Grecia a înregistrat un record de 34 de milioane de turiști străini.

Grecia, pregătită pentru turiștii români

Grecia anunță începerea sezonului estival de la jumătatea lunii mai. Anul acesta, hotelierii așteaptă aproximativ 700.000 de turişti români, la jumătate faţă de numărul înregistrat în 2019, înainte de pandemie, a declarat, vineri, Grigorios Tassios, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Grecia, aflat în vizită la Bucureşti.

„În 2019, au fost 1,4 milioane de turişti români în Grecia, din care un milion în nordul ţării. Estimăm că cel puţîn jumătate din acest număr de oameni vor putea veni anul acesta. Anul trecut, numărul turiştilor a fost de aproximativ 300.000”, a spus Tassios.

El a menţionat că turiştii vor putea intra în Grecia fie cu dovada vaccinării, fie cu dovada anticorpilor după boală sau prezentând un test PCR negativ.

„În ceea ce priveşte costurile testelor PCR, care sunt în jur de 50 de euro în România, vom face o încercare, vom sta de vorbă cu reprezentanţii hotelurilor, mai ales cu cei din nordul Greciei, dar şi din insule, pentru a finanţa 50% din costul testului PCR. Aceasta nu rambursând oamenilor banii, ci oferind servicii suplimentare, fiecare hotel cum poate. De exemplu, vouchere pentru masă sau excursii, în cazul hotelurilor mai mari, iar în cazul celor mici sunt posibile colaborări cu tavernele apropiate”, a explicat reprezentantul hotelierilor greci.

El a menţionat că discuţiile sunt incipiente, dar este convins că din ce în ce mai multe unităţi de cazare se vor alătura acestei iniţiative.

„Majoritatea turiştilor vin din iunie, când se termină şcolile. Suntem optimişti că vom avea un flux al turiştilor destul de mare, care va ajuta economia Greciei şi afacerile noastre. Grecia continuă să fie la un nivel ridicat de cereri de călătorie şi noi, că oameni de afaceri, dorim să sprijinim acest climat favorabil prin iniţiative de acest fel”, a continuat Tassios.

Sezonul estival în Grecia se deschide pe 14 mai

Cine va merge în vacanță în Grecia trebuie să țină cont de măsurile de siguranță. În privința măștii de protecție, acesta a declarat că ea va fi obligatorie în toate spațiile publice, mai puțin pe plajă. Așadar, aici se va recurge doar la clasica distanțare socială.

„Anul trecut, hotelurile noastre au avut un certificat prin care se evidenţia că sunt respectate toate regulile. Acest certificat există la fiecare intrare, la fiecare hotel. Anul trecut, existau foarte multe puncte stricte, de exemplu nu puteai să te serveşti singur la bufet. De anul acesta, se va schimba. Va fi bufet normal, însă se va purta mască peste tot, distanţă socială şi clienţii vor beneficia de dezinfectante şi de mănuşi de unică folosinţă la bufet, ceea ce arată că întrăm într-un mod de funcţionare normal, fără să insistăm pe reguli stricte”, a menţionat Tassios.

Charis Theocharis, ministrul grec al Turismului aflat și el în vizită la Bucureşti, a declarat că sezonul turistic din Grecia va începe oficial pe data de 14 mai, însă turiștii români și cei din comunitatea europeană sunt așteptați încă din aprilie unde au ocazia să petreacă sărbătorile pascale.

„România este prima ţară pe care o vizităm după finalizarea planului de deschidere a sezonului. Avem un plan integrat şi vrem să arătăm că se poate face turism şi în condiţii de pandemie, iar turiştii să aibă o experienţă frumoasă şi să fie în siguranţă, ei şi ceilalţi”, a spus ministrul grec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *