Prima pagină » Turism » Info Turism » Grecia renunţă la restricţiile de carantinare pentru turiştii neinfectaţi cu COVID-19
Grecia renunţă la restricţiile de carantinare pentru turiştii neinfectaţi cu COVID-19

Grecia renunţă la restricţiile de carantinare pentru turiştii neinfectaţi cu COVID-19

26 apr. 2021, 15:37,
BZI.ro, în Turism

Grecia renunţă la restricţiile de carantinare pentru turiştii din mai multe țări. Decizia se aplică începând de astăzi, 26 aprilie. Măsurile de ridicare a restricţiilor se vor aplica pentru turiştii din statele din UE, Statele Unite şi Marea Britanie, dar şi pentru alte ţări.

Premierul elen a afirmat săptămâna trecută că lucrurile se îmbunătăţesc în contextul pandemiei şi că din 15 mai va aplica planurile în vederea deschiderii sectorului turistic pentru economia ţării.

Grecia renunţă la restricţiile de carantinare

Veste bună pentru cei care au în plan o vacanţă în Grecia în următoarea perioadă. Statul elen anunţa că va renunţa de astăzi la măsurile de carantină pentru turiştii neinfectaţi cu virusul SARS Cov-2 din mai multe state. Autorităţile din Grecia au anulat unele restricţii chiar înainte de deschiderea oficială pentru turişti, de pe 15 mai, a transmis, duminică, Ministerul Transporturilor, potrivit Reuters.

Grecia a depăşit pragul de 10.000 de decese din cauza vitusului COVID-19. Măsurile de ridicare a restricţiilor se vor aplica pentru turiştii din ţările UE, Statele Unite şi Marea Britanie, dar şi pentru alte ţări.

Astfel turiştii din ţările menţionate au permisiunea de a merge în Grecia fără a petrece o săptămână în carantină, atâta timp cât sunt vaccinaţi sau au un test negativ covid-19. Însă pe lângă cele două state, Grecia va mai renunţa la restricţii pentru vizitatorii din Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Thailanda, Rwanda şi Singapore, a transmis ministerul într-un comunicat.

De asemenea, pentru turiştii din Serbia, Israel şi Emiratele Arabe Unite vor fi anulate aceste măsuri de carantină, începând de luni.

Sectorul turistic, vital pentru economia ţării

Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a afirmat săptămâna trecută că, lucrurile se îmbunătăţesc în contextul pandemiei şi că din 15 mai va aplica planurile în vederea deschiderii sectorului turistic pentru economia ţării.

Autorităţile din Grecia au înregistrat duminică 1.400 de cazuri noi şi 57 de decese din cauza Covid-19.

De la începutul pandemiei de COVID-19 şi până în prezent au fost raporatte 333.129 infecţii în Grecia şi 10.007 de decese.

Turismul din Italia se redeschide la jumătatea lunii mai

Rând pe rând, mai multe ţări din Europa au anunţat că vor să repornească industria turistică. Astfel, sectorul italian al turismului ar urma să se redeschidă la mijlocul lunii mai, iar autorităţile s-au angajat să adopte diverse măsuri pentru a-i proteja de vizitatori de infecţia cu coronavirus, în încercarea de a salva un sector devastat de restricţii.

Ministrul Turismului, Massimo Garavaglia, a anunţat că Italia, una din cele mai vizitate tari din lume, va introduce mai devreme decât restul UE aşa numitele “paşapoarte de vaccinare”, pentru sprijinirea călătoriilor.

“Condiţiile sunt adecvate pentru a începe sezonul de vară în 15 mai”, a declarat Garavaglia.

Premierul Mario Draghi este sub presiune pentru a salva sectorul turismului, care în Italia angajează 4,2 milioane de persoane şi generează 13% din PIB-ul celei de-a treia economii a Europei.

Sectorul turistic din Peninsulă este destul de afectat din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. În acest sens, Guvernul de la Roma intenţionează să aloce peste 1,7 miliarde de euro în măsuri de sprijinire a companiilor şi persoanelor care şi-au pierdut veniturile din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), inclusiv pentru hoteluri şi restaurante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *