International

Grecia si-a vandut patru Airbus-uri pentru a face rost de bani

Publicat: 31 dec. 2011

Grecia a anuntat, vineri, ca si-a vandut patru aeronave Airbus A340 unei societati din Miami specializate in tranzactii cu avioane de ocazie, Apollo Aviation, si a facut rost astfel de 40,4 milioane de dolari (31 de milioane de euro).

Guvernul de la Atena a declarat intr-un comunicat ca vanzarea celor patru avioane a fost aprobata de catre comisia pentru privatizare, formata din reprezentanti a cinci ministere, iar oferta grupului Apollo Aviation a fost cea mai buna.

Cele patru aparate apartinusera flotei Olympic Airlines, compania aeriana de stat privatizata in 2009. Guvernul grec incerca sa vanda aceste avioane din noiembrie 2010.

Atena si-a luat angajamentul, anul trecut, sa faca o serie de privatizari pentru a primi ajutorul de la Uniunea Europeana si FMI.

Procesul de privatizare trebuia, conform planurilor initiale, sa aduca 5,5 miliarde de euro statului inainte de sfarsitul anului si 50 de miliarde de euro pana in 2015. Ministerul Finantelor spera, in prezent, sa termine anul cu venituri din privatizare de 1,8 miliarde de euro, mizand pe alte 9,3 miliarde de euro in 2012.loading...

Adauga un comentariu