National

Grecia vrea sa participe la gazoductul Turkish Stream

Publicat: 20 iul. 2015
1
Noul ministru grec al Energiei, Panos Skourletis, a anuntat, luni, ca Executivul de la Atena sustine participarea Greciei la gazoductul Turkish Stream, care va face legatura intre Rusia si Turcia prin Marea Neagra. Skourletis a precizat ca „un astfel de plan pe teritoriul Greciei, ar deschide noi oportunitati”, informeaza site-ul agentiei TASS.
Grecia sustine planul de construire a unei conducte de gaz natural care sa fie o prelungire a gazoductului Turkish Stream„, a declarat Panos Skourletis, la ceremonia de preluare a portofoliului de ministru elen al Energiei.
La randul sau, fostul ministru grec al Energiei, Panagiotis Lafazanis, a declarat ca „proiectul rus va oferi multe avantaje pentru ca Rusia va detine o participatie de 50% si pentru ca tarifele vor putea fi mai mari”.
Compania greaca Energy Investments Public Enterprise (EIPE S.A.) si grupul rus VEB Capital vor fi parteneri in proiectul care va costa circa doua miliarde de dolari. Lucrarile de constructie vor fi suportate in totalitate de Rusia, putand crea 20.000 de locuri de munca in Grecia.
Presedintele rus, Vladimir Putin, a anuntat proiectul Turkish Stream in decembrie 2014. Gazoductul ar urma sa inceapa din apropierea orasului rus Anapa, situat in provincia Krasnodar, pe litoralul nordic al Marii Negre. Gazoductul ar urma sa traverseze Marea Neagra pana in orasul turc Kiyikoy, de unde ar exista ramificatii spre Europa Occidentala.
Adauga un comentariu