Eveniment-Social

”Green Alliance” Proiect Erasmus + la Colegiul Adamachi

Publicat: 21 mai 2019
1

Colegiul Agricol si de Industrie AlimentaraVasile Adamachi” din Iasi, beneficiar al proiectului Erasmus+ KA2 „Green Alliance”, a organizat in perioada 12-16 mai 2019 la Iasi, a doua mobilitate transnationala cu elevii din cadrul proiectului.

Obiectivul principal al proiectului este de a dezvolta la elevi competente privind protejarea mediului inconjurator si conservarea acestuia pentru viitoarele generatii.Printre activitatile organizate in aceasta perioada s-au numarat: ceremonia de deschidere si de sigilare a capsulei timpului, vizitarea Cetatii Neamtului si imprejurimilor acesteia, a rezervatiei de zimbri „Dragos Voda”, vizitarea Castelului de la Ruginoasa si a Castelului de la Miclauseni. De asemenea, fiecare elev din proiect a primit simbolic cate un puiet de stejar plantat in gradina proiectului din incinta colegiului.

Pe parcursul intalnirii, elevii si profesorii participanti au beneficiat de sesiuni de formare privind calitatea aerului si bolile care apar din cauza poluarii.
Profesori din cadrul colegiului au organizat pentru elevii  grupului tinta concursul „Flora si Fauna”,subliniind importanta protejarii si conservarii naturii pentru a face posibila perpetuarea speciilor rare sau pe cale de disparitie. Prin implementarea acestui proiect promovam la nivelul comunitatii scolare o ”atitudine verde”,  o educatie incluziva si responsabila care se va transmite si generatiilor viitoare.

Adauga un comentariu