Stiri

Greii internetului au propriul HALL of FAME. Care sunt vizionarii care au schimbat lumea?

Publicat: 25 apr. 2012

Internetul are acum propriul Hall of Fame, in care sunt prezenti vizionarii care i-au influentat dezvoltarea in primele sale stadii.

33 de grei ai internetului se afla in Hall of Fame-ul inaugurat la Geneva (Elvetia), iar printre acestia se numara fostul vice-presedinte american, Al Gore (foto), Craig Newmark, fondatorul Craiglist si Ray Tomlinson, inventatorul e-mail-ului si al semnului „@”.

Printre vizionarii internetului se mai numara si Robert Kahn, co-inventatorul TCP/IP, fondatorul programului DARPA si unul dintre „Parintii Internetului”, alaturi de Vinton Cerf, partenerul sau de afaceri.

Si Mitchell Baker, fondatoarea Mozilla Foundation si responsabila de legitimizarea aplicatiilor Open Source de pe Internet a fost inclusa in Hall of Fame.

Phil Zimmerman a pus bazele controlului individual asupra datelor private din mediul online. Acesta a realizat programul PGP (Pretty Good Privacy), care a devenit in scurt timp cel mai popular program de aceasta natura.

Tim Berners-Lee este inventatorul World Wide Web, aparut in 1989, iar Linus Torvalds – si el prezent in Hall of Fame – este cel care a realizat sistemul de operare Linux.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit