International

Greseala URIASA facuta de Facebook: „Ne cerem scuze”

Publicat: 21 oct. 2016
1
Facebook si-a cerut scuze pentru eliminarea unui videoclip postat de un grup suedez, care avea drept scop constientizarea cancerului mamar, explicand ca a fost o decizie incorecta.
In videoclipul animat postat de grupul Cancerfonden, sanii femeilor sunt reprezentati prin cercuri roz, fiind totodata explicate metodele de detectare a umflaturilor suspecte. Imaginile au fost considerate „ofensatoare” de catre reteaua de socializare. Facebook a provocat nemultumirea internautilor si luna trecuta, atunci cand a cenzurat celebra fotografie a fetitei pline de arsuri care fuge dupa un atac cu napalm in timpul razboiului din Vietnam, pe motiv ca prezenta nuditate.
Intr-o declaratie acordata BBC, o purtatoare de cuvant a Facebook a precizat ca in prezent imaginile campaniei suedeze au fost aprobate.
„Ne pare foarte rau, echipa noastra proceseaza milioane de imagini publicitare in fiecare saptamana, iar in unele cazuri interzicem in mod incorect”, a explicat aceasta.
Inainte ca Facebook sa revina asupra deciziei, Cancerfonden declarase intr-o scrisoare deschisa catre Facebook ca respectiva campanie „nu a fost menita sa ofenseze”.
Adauga un comentariu