Actualitate

Greșeli de igienă personală pe care le facem zilnic. Unele chiar ne pun în pericol sănătatea

Publicat: 13 ian. 2021
greșeli igienă personală facem zilnic
Anumite obiceiuri pe care le avem zi de zi ne pun în pericol sănătatea

Cu certitudine, sunt multe greșeli de igienă personală pe care le facem, involuntar, zilnic, iar uneori acestea ne pun în pericol sănătatea. Culmea, uneori insistăm prea mult asupra unor lucruri tocmai din dorința de a fi cât mai sănătoși. Iar acest lucru duce uneori la anumite deprinderi greșite, care ne pot face mai mult rău.

Excesul de orice fel, nu face bine în nicio situație, mai ales în domeniul curățeniei. Specialiștii ne sfătuiesc să nu aspirăm zilnic praful, deoarece se inhalează acele particule. Totodată, trebuie avut în vedere și tipul produselor utilizate, precum și substanțele chimice conținute.

Însă este important de conștientizat că o igienă precară poate să ne afecteze viața. Astfel, se poate ajunge la o creștere accelerată a gradului de îmbolnăvire dar și la anumite alergii. Pentru a putea evita pe viitor acest lucru, în primul rând trebuie să fim conștienți care sunt acele greșelile pe care le facem.

Greșeli de igienă personală pe care le facem zilnic

În cele ce urmează, vă prezentăm cele mai frecvente astfel de greșeli, pe care le putem evita. Una dintre acestea este purtarea de încălțăminte fără șosete. Acest lucru are mai multe dezavantaje, în funcție de particularitățile fiecărei persoane și de sistemul imunitar. După cuim se știe, picioarele tuturor transpiră în mod normal. Iar când nu purtăm șosete, picioarele vor transpira și mai mult direct în pantofi. Iar pe lângă efectele secundare privind un mirosul neplăcut, majoritatea oamenilor sunt predispuși să dezvolte diferite infecții fungice.

De asemenea, folosirea bețișoarelor de urechi se face într-o manieră greșită. Și aceasta deoarece se poate ajunge la deteriorarea canalului urechii, lucru care poate duce chiar la pierderea auzului. Cel mai bine ar fi ca, după duș, să ștergem interiorul urechii cu un prosop. Iar în ceea ce privește periajul dinților, periuța de dinți ar trebui schimbată la cel mult trei luni. Altfel, se acumulează prea multe bacterii, care pot dăuna cavității bucale.

La ce ar trebui să mai fim atenți

Un alt obicei nesănătos este rosul unghiilor, care poate fi cauzat de stresul emoţional sau mental. Din păcate, rosul unghiilor provoacă o mulţime de probleme pentru sănătatea ta. Nu în ultimul rând, ar trebui să te speli pe mâini când mergi la toaletă. Iar acest lucru este cea mai bună şi mai uşoară cale de a preveni multe boli.

Totodată, excesul de exfoliere poate provoca acnee şi riduri şi vă poate face să arătaţi mai în vârstă. Nu faceți asta de mai mult de două ori pe săptămâni. O altă greșeală este faptul că nu cureţi lucrurile pe care le foloseşti zilnic. Și ne referim aici la cheile pentru uşi, tastaturi şi smartphone-uri, obiecte care colectează multe bacterii.

Nu în ultimul rând, acordați o atenție deosebită și la schimbarea prosoapelor și asternuturilor. Așadar, un prosop de corp ar trebui utilizat de cel mult 4-5 ori, pe când așternutul de pat, o dată pe săptămână. Așadar, ar fi bine să ținem cont de toate aceste greșeli de igienă personală pe care le facem zilnic…

Adauga un comentariu