Sfatul medicului

Greseli zilnice care pot favoriza aparitia cancerului

Publicat: 24 mart. 2016
7

1. Supradoza de suplimente.
In special e vorba de vitamina E. Aceasta e un antioxidant recunoscut si previne cancerul la plamani. Insa, nu e suficient cunoscut faptul ca, in cantitati mari, poate fi un anti-oxidant, afecteaza (otravesc) ADN-ul si poate duce la cancer.

Vitamina E din alimente impiedica dezvoltarea cancerului, in vreme ce vitamina E de origine sintetica poate sa va atace organismul, deoarece nu e insotita de substantele naturale care opresc cancerul, care fac ceea ce e bine pentru noi.
Deci cata vitamina E ar trebui sa luam ca sa nu fie prea multa? Nu e nevoie sa luam si suplimente speciale, pe langa multivitamine. Dar cel mai indicat e sa ne procuram vitamina E prin ce mancam.

De exemplu, putin fistic in fiecare zi. In farmacii, nu exista nici un sortiment de vitamina E pura care sa contina mai putin de 200 mg de substanta! Asa ca e mai bine sa te limitezi la fistic si multivitamine (care, in general, contin cam 30-50 mg). Uneori, in functie de caz, e bine sa luam doze mai mari, dar pe termen scurt.

5 obiceiuri neasteptate care favorizeaza aparitia cancerului de san

2. Nu mananci in fiecare zi la aceeasi ora.
Organismul are nevoie de rutina si are nevoie de combustibil la momentul potrivit. Cand il cere, trebuie sa fie deja acolo. Mancand la ore diferite, organismul e stresat si elibereaza hormoni de stres, mai ales cortizol. Acest lucru duce la cresterea insulinei, la inflamatii si la cancer. Daca nu puteti lua masa la aceleasi ore, e indicat totusi macar sa aveti la voi niste gustari sanatoase: niste seminte si un mar, de exemplu, care fac ca organismul sa isi ia rezerve de energie.

3. Nu folosesti regulat ata dentara!
Ultimele cercetari arata ca igiena proasta a gingiei poate duce la tot felul de tipuri de cancer, inclusiv cancerul la san. Totul incepe de la placa bacteriana (niste depuneri care, in timp, se intaresc). Ea poate ataca gingia si, in timp, sa duca la cancer.

Cand te speli pe dinti este nevoie de 2 minute ca sa inlaturi cu totul placa bacteriana. Altfel, aceasta se formeaza si poate conduce la patrunderea substantelor nocive in organism.

Un studiu a aratat cresterea cu 75% a cazurilor de cancer la san la femeile care aveau boli gingivale fata de cele care nu aveau.

4. Nu dormi suficient.
Studiile arata ca oamenii care dorm mai putin de 6 ore pe noapte risca sa faca polipi pe colon, care cresc riscul de cancer cu 50%. Asa ca e important sa dormiti cel putin 7 ore pe noapte. S-a tot vorbit de melatonina despre care se credea ca ne ajuta sa dormim. S-a dovedit insa ca noi producem melatonina in timp ce dormim iar ea actioneaza ca un factor care repara celulele. Asa ca, daca nu avem destula, celulele sunt afectate si asa se ajunge la cancer.

5. Mananci prea multe alimente sarace in calorii.
Nu e vorba de alimentele naturale, ci de cele sintetizate. In societatea noastra, grasimea a dobandit conotatie negativa. Industria alimentara a remarcat acest lucru si lanseaza produse hipocalorice. Insa, in ele, grasimea e inlocuita cu carbohidrati; insa gustul de grasime da senzatia de satietate, pe cand aceste produse duc la excese de carbohidrati, urmati de o crestere a insulinei, la inflamatii si la cancer.

Doctorul Pavel Chirila: 6 greseli grave in alimentatie care ne costa foarte scump

Asemenea produse va schimba hormonii din organism incat ajungeti la cancer fiindca ati vrut sa va ajutati organismul mancand hipoglucidic. Mancand hipocaloric, pierdeti grasimile bune: organismul nu mai primeste doza de Omega 3. Grasimile care sunt combinate cu carbohidrati in mancarea obisnuita va ajuta sa absorbiti carbohidratii si sa-i folositi mai mult. Dieta hipocalorica poate duce la cancer uterin, de pancreas, san si colon.

Adauga un comentariu