International

Greta Thunberg a făcut un anunț important: Va dona 150.000 de euro pentru victimele schimbărilor climatice din Africa

Publicat: 23 sept. 2020
Greta Thunberg a făcut un anunț important: Va dona 150.000 de euro pentru victimele schimbărilor climatice din Africa
Greta Thunberg a făcut un anunț important: Va dona 150.000 de euro pentru victimele schimbărilor climatice din Africa

Miercuri, 23 septembrie 2020, Greta Thunberg, activista ecologistă suedeză, a făcut un anunț important. O fundaţie înfiinţată de ea va dona 150.000 de euro pentru a veni în ajutorul persoanelor afectate de schimbările climatice din Africa.

Într-un comunicat, Fundaţia Greta Thunberg a anunțat că Federaţia Internaţională a Societăţilor De Cruce Roşie şi Semilună Roşie, Oil Change International şi Solar Sister vor primi fiecare câte 50.000 de euro.

„Africa este una dintre cele mai vulnerabile regiuni la impactul crizei climatice, în condiţiile în care valurile de căldură, secetele şi inundaţiile se intensifică odată cu creşterea temperaturilor globale”, a declarat Fundația Greta Thunberg.

Greta Thunberg a făcut un anunț important: Va dona 150.000 de euro pentru victimele schimbărilor climatice din Africa

Federaţia Internaţională a Societăţilor De Cruce Roşie şi Semilună Roşie va sprijini acţiunile de ajutorare în caz de dezastru în întreaga Africă.

Pentru a pune bazele unor afaceri „curate” pe bază de energie solară, Solar Sister sprijină femeile antreprenor din Tanzania şi Nigeria. De asemenea, „proiectele nocive legate de petrol şi gaze din Africa” sunt combătute de Oil Change International

„Suntem într-o situaţie de urgenţă globală, care ne afectează pe toţi”, a afirmat Greta Thunberg.

„Dar nu toată lumea suferă consecinţele în mod egal. Africa este afectată în mod disproporţionat de criza climatică deşi contribuie la această situaţie cel mai puţin”, a mai spus ea.

Persoanelor afectate de schimbările climatice din Africa vor primi bani din premiul pentru umanitate în valoare de 1 milion de euro, pe care Fundaţia portugheză Gulbenkian i l-a acordat Gretei Thunberg în luna iulie.

În acel moment, activista suedeză a precizat că premiul va fi donat organizaţiilor şi proiectelor care lucrează pentru combaterea schimbărilor climatice şi a degradării ecologice în special în Sudul Global, acolo unde oamenii au cel mai mult de suferit.

Greta Thunberg s-a întors la școală

Activistă suedeză de mediu Greta Thunberg s-a întors la școală după un an de campanie pentru a reduce schimbările climatice.

„Anul meu de absență de la școală s-a terminat. Mi se pare grozav că în sfârșit mă întorc din nou la școală!”, a scris tânăra de 17 ani pe Twitter, atașând o fotografie cu ea și cu ghiozdanul pe spate și cu mâinile sprijinite pe bicicletă.

Greta Thunberg s-a întors la școală

Greta Thunberg nu a mers la școală anul trecut dedicându-şi timpul luptei împotriva schimbărilor climatice. În august 2019 a călătorit într-o ambarcaţiune până la New York pentru a participa la summitul ONU pentru climă, în cadrul căruia a rostit celebra frază „Cum îndrăzniţi?/How dare you?”, când i-a criticat pe liderii mondiali într-un discurs vizionat de un număr impresionant de oameni.

Pe parcursul anului, Thunberg s-a întâlnit cu activişti pentru climă din Europa şi America de Sud și de Nord şi a fost propusă la Premiul Nobel pentru Pace. De asemenea, a fost desemnată de revista americană Time „Omul anului” 2019.

Mişcare globală pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice

Anterior, adolescenta a demarat o mişcare globală pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice lipsind de la şcoală în zilele de vineri şi a organizat prima grevă şcolară în august 2018.

În loc să se îndrepte spre ultimii ani de gimnaziu, ea a călătorit peste Atlantic navigând cu barca – sperând să evidențieze emisiile de carbon ale zborului.

Destinația ei finală a fost conferința climatică COP25 ONU în capitala Chiliei Santiago.

Adauga un comentariu