Stiri si curiozitati

Greta Thunberg, atacata dur de Jeremy Clarkson, fostul realizator „Top Gear”. Ce a putut sa spuna despre ea

Publicat: 02 oct. 2019

Fostul realizator Top Gear, Jeremy Clarkson, a atacat-o dur pe Greta Thunberg, intr-un editorial publicat de ziarul britanic ”The Sun”, pentru discursul pe care suedeza l-a sustinut de la tribuna Natiunilor Unite, discurs pe care Clarkson il descrie ca fiind ”o criza adolescentina”.

Clarkson preia de acum celebrul ”How dare you?” al lui Thunberg, pe care il intoarce cu o serie de argumente impotriva activistei de mediu.

”Cum indraznim? Nu. Cum indraznesti tu sa navighezi pe un yaht din fibra de carbon pe care nu l-ai construit tu, care a costat 15.000.000 de lire, bani pe care nu i-ai castigat tu si care are si un motor de rezerva pe motorina pe care nu l-ai pomenit?”, a scris Clarkson referindu-se la calatoria ”cu emisii zero de carbon” pe care Thunberg a facut-o catre America.

Fostul realizator TV ii aminteste suedezei ca beneficiaza din plin de realizarile tehnologice ale adultilor pe care ea ii blameaza.

”Fa o pauza pentru o clipa sa te gandesti cat de bine dormi noaptea stiind ca adultii construiesc si utilizeaza avioanele de vanatoare construite in Suedia. Ca te tina pe tine in siguranta. Noi ti-am dat telefoane mobile si laptop si internet. Noi am creat retelele de socializare pe care le folosesti in fiecare zi si noi conducem bancile care platesc pentru astea. Deci cum indraznesti sa ne tii morala, obraznicatura rasfatata?”, i-a transmis britanicul.

Acesta a vituperat si impotriva parintilor Gretei Thunberg pe care ii vede vinovati pentru comportamentul fiicei lor.

”Da, esti o rasfatata pentru ca atunci cand le-ai spus parintilor sa nu mai foloseasca avioanele si sa renunte la carne, nu s-au comportat ca niste parinti normali si sa te ignore (…) Ce ar fi trebuit sa faca este sa iti arate ca viata este tragica. Unii oameni se nasc inteligenti, altii se nasc prosti. Unii sunt frumosi, altii nu. Unii au parinti bogati care le ofera totul mai putin dragoste. Altii au parinti saraci care nu au nimic de oferit in afara de dragoste (…) Asa functioneaza lumea si asa a fost dintotdeauna si dand cu pumnii in masa nu o sa schimbi nimic”, a continuat Clarkson.

El nu contesta incalzirea globala si nu exclude ca omul sa fie una dintre cauze. ”Ceva trebuie facuta in privinta asta. Ce zici de ideea asta? Sa te intorci la scoala si sa inveti bine la cursurile de stiinta pentru ca tot stiinta va rezolva problema in cele din urma (…) Mii de oameni pe care ai avut indrazneala sa-i invinovatesti incearca sa faca exact ce vrei tu. Asa ca fii fata cuminte, tine-ti gura si lasa-i sa-si faca treaba. Si nu, nu poti vii acasa dupa ora 10. Si nu poti iesi afara cu o fusta atat de scurta”, a incheiat Jeremy Clarkson.
 loading...

Adauga un comentariu