Actualitate

Grevă a însoțitorilor de zbor ai unei companii aeriene low-cost, în Spania. Atenționarea MAE pentru români

Publicat: 04 aug. 2022
Avion
Grevă a însoțitorilor de zbor ai unei companii aeriene low-cost, în Spania

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează joi, prin intermediul unui comunicat, că sindicatul SEPLA al piloților companiei aeriene low-cost Easyjet a anunțat organizarea unei greve provocate de însoțitorii de zbor care are loc în perioadele 12-14, 19-21 și 27-29 august, în Spania. Având în vedere situația provocată din cauza grevei, pot exista blocaje ale curselor aeriene operate de această companie aeriană.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe vine cu recomandări în ajutorul cetăţenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească înspre și dinspre această țară să se informeze din timp cu privire la situația zborurilor contractate.

Cetățenii români pot solicita asistență

Românii care călătoresc în străinătate pot consulta paginile de internet de specialitate și oficiale și/sau contactând direct operatorul de zbor, în vederea prevenirii unor situaţii neplăcute pe durata călătoriei în străinătate.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Consulatului General al Românei la Madrid: +34917344004, apelul fiind redirecționat către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și ulterior este preluat de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Linii telefonice disponibile pentru românii care călătoresc în străinătate

Totodată, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială sau care are un caracter de urgență, au la dispoziție și următoarele linii telefonice de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel:

Consulatul General al Românei la Madrid: +34 669.362.202;
Consulatul General al Românei la Barcelona: +34 661.547.853;
Consulatul General al Românei la Sevilla: +34 648.212.169;
Consulatul General al Românei la Bilbao: +34 608.956.278;
Consulatul Românei la Castellon de la Plana: +34 677.842.467;
Consulatul Românei la Ciudad Real: +34 609.513.790;
Consulatul Zaragoza: +34 663.814.474;
Consulatul Almeria: +34 682.733.408.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă și consultarea paginilor de Internet: https://www.easyjet.com/en , http://madrid.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că toți cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs ) prin intermediul căreia pot găsi mai multe informații necesare și sfaturi de călătorie.
Comentarii
  • Culmea e ca numai cei de la low cost! De ce oare! Pai suna cam asa….. cei ce au platit mai putin trebuie sa sufere, ca de, au platit mai putin. Si aici intervine compania care atata sindicatele prin interpusi, ca sa aiba pe ce dau vina. Pana acum anulau si amanau fara niciun comunicat, acum au schimbat strategia de prosteala.

Adauga un comentariu