Actualitate

Greva ilegală de la STB București continuă! Sindicaliștii nu îi lasă pe șoferi să iasă la stradă

Publicat: 21 ian. 2022
4 autobuze STB
Greva ilegală de la STB București continuă

Incă o zi în care Bucureștiul este paralizat la suprafață. În pofida faptului că Tribunalul București a declarat că protestele sunt ilegale, STB incă continuă greva generală. Au fost mai multe incidente printre care şi faptul că unii sindicaliști au parcat mașinile în fața depourilor şi nu îi lasă pe șoferi să iasă la stradă.

Vă aducem aminte faptul că sindicaliștii din STB au intrat în grevă generală în cursul zilei de joi. Oamenii au mai multe revendicări printre care și demisia directorului companiei.

Greva ilegală de la STB București continuă

Așadar, este a doua zi în care şoferii STB București nu doresc să iasă la stradă şi ţin Capitala blocată. Unii dintre ei ar ieși, ţinând cont că există o decizie a Tribunalului București care declară că greva este una ilegală. Totuși, cei care doresc să iasă sunt blocați de liderii de sindicat care au parcat mașinile pe linia de tramvai şi au blocat accesul tramvaielor la stradă.

După ce Tribunalul București a emis un verdict, cel în care greva nu este una spontană şi este ilegală, primarul General al Bucureștiului, Nicușor Dan a precizat faptul că sunt șanse minime ca şoferii să se întoarcă la serviciu:

Sunt șanse minime că mijloacele de transport al STB să circule la prima oră, dar am încredere că apoi vor circula / Plângerea penală este depusă / Cine nu va ieși vineri dimineață pe traseu va răspunde.”

Tribunalul București a dispus suspendarea grevei STB

Tribunalul Bucureşti a admis joi cererea Societăţii de Transport Bucureşti (STB) de suspendare a grevei declanşate de sindicalişti, activitatea în transportul public din Capitală urmând a fi reluată imediat. Decizia instanţei este executorie.

Conducerea societăţii de transport public a depus joi la tribunal două cereri, în care solicită suspendarea grevei sindicaliştilor, precum şi constatarea nelegalităţii protestului organizat de angajaţi. În primul dosar, cel privind suspendarea grevei, instanţa a dat dreptate STB, urmând ca cererea privind nelegalitatea protestului să fie judecată vineri.

Ce nemulţumiri au sindicaliştii

Pe de altă parte, sindicaliştii au mai multe nemulțumiri. Vorbim despre faptul că aceștia cer majorări de salarii, cu 200 de lei, dar vor şi semnarea contractului colectiv de muncă. O altă revendicare făcută de aceștia constă în demiterea directorului STB.

În replică, directorul STB este de părere că protestele sunt ilegale şi au nuanțe politice. Acesta a declarat faptul că nu se pot face majorări cu 10% a salariilor în condiţiile în care au existat deja majorări în 2021. Nicușor Dan a susținut o conferință de presă în care a numit greva ca fiind ilegală și a declarat că a depus deja plângeri penale. Primarul general al Bucureștiului a menționat faptul că nu va negocia cu niciun lider de sindicat dar că șoferii sunt bineveniți să își numească un reprezentant care să poarte tratative de negocieri cu Primăria.

 

De altfel nu este primul protest în mijloacele de transport în comun. Vorbim şi despre faptul că în 2021 Bucureștiul a fost paralizat după ce sindicaliștii de la metrou au intrat în grevă. Totuși, la acea dată,

 
Adauga un comentariu