National

Greva la metrou! Sindicalistii ameninta cu blocarea tuturor trenurilor de metrou

Publicat: 14 oct. 2016
1
Sindicalistii care reprezinta angajatii de la metrou, Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), ameninta cu greva generala in cazul in care negocierile cu Metrorex nu evolueaza. Acestia sunt nemultumiti de faptul ca nu se reuseste incheierea unui nou contract colectiv de munca ce ar urma sa expire foarte curand.
Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) anunta, vineri, ca ar putea fi declansat un conflict colectiv de munca la nivelul Metrorex, ce ar putea duce la o greva generala si la blocarea trenurilor de metrou, dupa ce o noua runda de negocieri privind incheierea unui Contract Colectiv de Munca, pentru anul 2016-2017, s-a sfarsit fara prea multe rezultate.
Negocierile dintre USLM si Metrorex SA au durat peste cinci ore, dar anumite puncte au ramas in divergenta, in special cele referitoare la imbunatatirea conditiilor de munca, spun reprezentantii sindicalistilor potrivit news.ro.
Potrivit USLM, actualul Contract Colectiv de Munca va expira in 23 octombrie.
„In acest moment exista premisele declansarii unui conflict colectiv de munca la nivelul Metrorex SA ceea ce poate conduce la greva generala si la blocarea circulatiei trenurilor de metrou”, arata sindicalistii.
Adauga un comentariu