Sport

Greva la Poli Iasi

Publicat: 18 aug. 1999

•Instaurarea disciplinei cu ajutorul unui Regulamernt de ordine interioara a nemultumit fotbalistii •Jucatorii vor incheia asigurari cu Unita sau ASTRA

Greva fotbalistilor a continuat si ieri. Unii jucatori sint nemultumiti de noul Regulament de ordine interioara. Conducerea clubului a pus piciorul in prag: fiecare jucator va fi amendat cu 1 milion de lei

De simbata…

Simbata la ora prinzului, dupa meciul cu Tractorul Brasov, fotbalistii ieseni au fost chemati la sediul clubului de conducerea administrativa pentru a li se achita drepturile salariale restante. Cu acest prilej, a fost prezentat jucatorilor si noul Regulament de ordine interioara, care prevede lucruri absolut necesare pentru instaurarea unei mentalitati profesioniste la clubul de fotbal al orasului. Mai voalat sau nu, unii jucatori au acuzat faptul ca, desi nu sint de acord cu acest regulament, in special in partea lui financiara, au fost practic obligati sa-l semneze, fiind amenintati ca nu li se vor acorda restantele decit in schimbul semnaturii.

…pina luni

Luni dimineata, jucatorii au decis in vestiar sa mearga pina la capat, refuzind sa se dezechipeze si sa intre pe terenul de antrenament. Pozitia de forta adoptata a silit membrii Consiliului Director – Romeo Olteanu, Adrian Girlea si Mihai Alexa, care este si presedintele clubului – sa se intruneasca pentru luarea unor decizii.
Ieri la ora 10.30, jucatorii nemultumiti s-au adunat pe terasa din fata clubului si, rind pe rind, au intrat pentru discutii individuale cu conducerea administrativa. Cimpeanu, Petrache, Dragoi, Matinca, Urdaru, Ilie, Rudac, Paraschiv, Cotan, Caunei, Gavrilescu, Cantea si-au expus punctul de vedere, majoritatea declarind ca pretentiile lor salariale nu sint nici pe departe satisfacute.”Sa traiasca ei dintr-un salariu de 500.000 pe luna”, „Daca nu ma platesc, sa-mi dea drumul sa plec”, „Acest Regulament poate fi aplicat la marile cluburi care au conturi grase in banci, nu la noi care de abia ne tiriim de pe o zi pe alta”, au fost doar citeva din „ofurile” jucatorilor prezenti.

Conform regulamentului, recalcitrantii vor fi amendati

Pe de alta parte, conducerea clubului a prezentat presei citeva din prevederile noului Regulament de ordine interioara si masurile care s-au luat impotriva recalcitrantilor.
Astfel, Regulamentul prevede sumele pe care le va primi fiecare jucator, cuprinzind salariile, primele de joc si contractele fiecarui jucator. Jucatorii vor primi banii dupa un fiecare 4 jocuri, conducerea stabilind un minim de puncte care trebuie cistigate. Astfel, la sfirsitul ciclului, fiecare jucator va primi o parte din salariu, prime si contract, in functie de punctele cistigate si de aportul fiecarui jucator in teren. Daca obiectivul va fi atins fiecare jucator va primi suma stipulata. Daca nu, suma va fi redusa proportional cu punctele cistigate. Chiar daca obiectivul nu va fi atins, dar jucatorul a dat un randament maxim, el va putea primi aproape integral suma stipulata in contract. Acest lucru va fi decis de conducerea cubului, impreuna cu antrenorii echipei si cu reprezentantii mass-mediei, pentru ca fiecare partida va fi inregistrata pe caseta video.
Tot conducerea clubului a anuntat ca pentru neprezentarea la antrenamente in cele doua zile, jucatorii respectivi vor fi amendati cu cite 1 milion de lei, primind totodata un ultim avertisment, la urmatoarea abatere urmind sa fie suspendati.

Jucatorii vor avea contracte de asigurare

In premiera pentru istoria Politehnicii s-a anuntat ca la toti jucatorii li se vor incheia contracte de asigurare, societatile in discutie fiind Unita si Astra. In acest fel, in caz de accidentare, jucatorii respectivi vor fi platiti de societatea respectiva pina la revenirea lui pe gazon.
In privinta datoriilor clubului, acesta nu mai are restante fata de jucatori, achitindu-se si o mare parte din datoriile catre bugetul statului. Toate acestea au fost achitate din cei 80.500 USD virati de Rapid din transferul lui Pancu la Cesena. Cu cele 500 milioane ramase s-a constituit un depozit bancar care va aduce la club o dobinda lunara de aproape 20 milioane. La acest moment, Poli se bazeaza pe 180-190 milioane lunar, bani provenind de la SC Iasi XXI, taxa de sport si contractele de publicitate. S-a ajuns si la o intelegere cu Rajac, o parte din factura la apa fiind platita cu cedarea la divizionara C Fortus a unor jucatori tineri si cu permiterea accesului pe stadion o zi pe saptamina aceleiasi formatii.
Cu toate ca a primit banii pe Pancu, cum acestia au fost virati dupa data de 1 august, conducerea a facut memoriu la FRF pentru a intra in posesia restului de 220.000 USD de pe vinzarea ex-ieseanului in Italia.
Pentru ciclul care a inceput cu partida de la Iasi cu Tractorul s-a stabilit un minim de 7 puncte, in calcul intrind deplasarile de la Moinesti si Fieni si partida din Copou cu Chindia Tirgoviste.
Ramine de vazut daca jucatorii vor inghiti amenda data si daca de astazi se vor prezenta la antrenamente, cu atit mai mult cu cit deplasarea de la Moinesti se anunta grea, in conditiile in care gazdele sint pe zero dupa trei etape.
Razvan COSTINloading...

Adauga un comentariu