Actualitate

Greva pe semicerc

Publicat: 15 iul. 1999

•Handbalistele iesence au refuzat sa participe la antrenament din cauza nerezolvarii revendicarilor salariale

Ieri dimineata la ora 10 pentru handbalistele de la CSM Iasi XXI ar fi trebuit sa fie sfirsitul vacantei, binemeritata dupa spectaculoasa promovare in Liga Nationala. Spunem ar fi trebuit pentru ca, nemultumite de neonorarea unor restante financiare, jucatoarele au refuzat sa se dezechipeze si sa efectueze antrenamentul programat in aer liber, Sala Polivalenta aflindu-se in reparatii pina pe 3 august.
Jucatoarele au venit inca de la ora 9.30, rind pe rind facindu-si aparitia Gabriela Nitu, Mihaela Chitoroaga, Macrina Tomuleac, Petronela Ionescu, Ghiuzan, Mihaela Sandu, Daniela Grosu- Chircan, Lenuta Lupan, Beatrice Abalasei, Mihaela Pinteala, Ionela Lungu, Alina Enache si, surprinzator, contestatara Ana Grigoras, autoarea unor atacuri virulente la adresa antrenorului Jean Lupan.
Alaturi de antrenorul principal, de Adrian Poeana (presedintele CSM Iasi) si de managerul SC Iasi XXI, Romeo Olteanu, jucatoarele au incercat sa ajunga la un compromis care, cel putin deocamdata, nu s-a realizat.
Referitor la acest subiect, Adrian Poeana ne-a declarat: ” In maxim 2 zile toate jucatoarele vor primi primele de joc, salariile si indemnizatiile de masa si efort. Vreau sa spun ca eu, ca presedinte de club municipal am un salariu putin peste 1 milion, in timp ce o titulara cistiga 2,5 milioane lunar si asta in conditiile in care s-a jucat in Divizia A”, acesta fiind completat de Jean Lupan: ” Singurele care vor pierde din acest refuz sint doar jucatoarele cu actualul lot fiind foarte greu sa rezistam pe prima scena”
In ce priveste acuzatiile lansate pe piata de Ana Grigoras, antrenorul Lupan a spus ca ” toate sint niste timpenii. Sint acuzat de tot felul de prostii. Sa nu se uite ca eu am adus-o la Iasi pe sotia mea, Lenuta Lupan, o valoare in handbalul rominesc, pe Tomuleac si voi face tot ce pot ca si Mihaela Cracana sa revina acasa. Ce mare jucatoare a fost Grigoras pentru c a si cind juca la Terom era rezerva? Ca antrenoare, ce sa mai spun? In 3 ani de zile nu a cizelat nici macar o junioara, iar in cantonamentul de acum 2 ani de la Izvorul Muresului, prof. Poeana a gasit-o facind viteza dupa o sedinta de forta, lucru care contravine oricarui manual de specialitate.” Si prof. Poeana si antrenorul Lupan au specificat ca vor reveni in curind cu un drept la replica.
In aceste zile se cauta sponsori pentru intarirea echipei, vizate fiind portarita Mihaela Cracana, fosta ieseanca aparind pina acum culorile Otelului Galati, conducatorul de joc Cristina Rimbu de la „U” Bacau si interul dreapta Stefania Nedelcu, de la aceeasi formatie bacauana.
Pina acum singurii bani au venit din partea primarului Simirad ( 17 milioane ), dar Romeo Olteanu are o datorie la jucatoare reprezentind promisiunea facuta inaintea meciului cu Bacaul, adica 40% din prima de obiectiv, bani pe care managerul de la Iasi XXI a declarat ieri ca nu are de unde sa-i dea!
Razvan COSTINloading...

Adauga un comentariu