Cancan

Grigore Leșe, la un pas de moarte. A urmat tratamente asemănătoare cu cele ale lui Petrică Mâţu Stoian

Publicat: 12 nov. 2021
Grigore Lese cu palarie pe cap
Grigore Lese a urmat un tratament asemănător celui urmat de Petrică Mâţu Stoian

Grigore Leșe a fost la un pas de moarte după ce a urmat un tratament la o clinică medicală privată. Artistul a trecut prin proceduri asemănătoare cu cele urmate de Petrica Mâţu Stoian. Pentru a putea fi salvat a fost nevoie de intervenția de urgență a medicilor.

Cunoscutul interpret de muzică tradițională românească a făcut public un mesaj în care spune prin ce momente grele a trecut.

Grigore Leșe a trecut prin clipe grele

După ce a urmat un tratament asemănător celui urmat de Petrică Mâţu Stoian, Grigore Leșe a fost la un pas de moarte. Intervenția de urgență a medicilor a fost una salvatoare.

„Azi e ziua înmormântării lui Petrică Mâțu Stoian. Dumnezeu să-l odihnească! Urmărind discuțiile despre suspiciunile în legătură cu moartea sa, am realizat că am o experiență asemănătore petrecută vara aceasta. Mesajul meu nu este o acuză.

Profesia de medic este și va rămâne sfântă, indiferent că vorbim de medici în spitale de stat sau în clinici private. Însă exercitarea ei cred că trebuie să fie cu aceeași răspundere în centrele de tratament private, ca și în spitalele de stat.

În iulie anul acesta am urmat câteva zile un tratament la un centru de tratament din țară. N-am să spun unde, pentru că nu doresc să fac rău nimănui, iar personalul medical de acolo s-a purtat impecabil cu mine. După cele 7 zile de tratamente pentru diferite afecțiuni, am plecat către Maramureș, acolo unde, în următoarea noapte de la sosire, am suferit o problemă cardiacă serioasă, ce a necesitat intervenție de urgență. Urmată de două săptămâni de spitalizare. Mulțumesc, Doamne, am trecut cu bine!”, a spus Grigore Leșe.

Tratamentele pot răscoli mai mult decât să vindece

În continuare, rapsodul a mai povestit că unele tratamentele pot răscoli mai mult decât să vindece.

“Concluzia este că, deși bine intenționate, am înțeles că tratamentele pot răscoli mai mult decât să vindece problema pentru care sunt aplicate. Mai mult, tratamentele efectuate fără analize și investigații amănunțite în prealabil, chiar dacă sunt făcute cu intenții bune, cu scopul de a vindeca, pot face mult mai mult rău decât bine. Am înțeles pe pielea mea. Și iată că, uneori, pot fi asociate cu deznodăminte mult mai grave, cum a fost cazul lui Petrică Mâțu Stoian. Să fiți sănătoși și să alegeți înțelept pe mâna cui vă lăsați sănătatea!”, a spus cântărețul.

Cine este Grigore Leșe

Grigore Leșe s-a născut pe 20 februarie 1954 în Stoiceni, Maramureș. Acesta a absolvit  Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Facultatea de Interpretare (fagot). Este doctor în muzică și profesor asociat la Facultatea de Litere a Universității din București și la Universitatea de Muzică București.

Repertoriul lui este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic al zonei și marcând evenimente importante din viața omului. Grigore Leșe cântă și la diverse instrumente muzicale.

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit lui Grigore Leșe la 10 decembrie 2004 Ordinul național Pentru Merit în grad de Cavaler, „pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”.

În trecut, și fosta iubită a lui Grigore Leșe a trecut prin momente grele și fost nevoită să urmeze tratamente în străinătate.

Adauga un comentariu