Stiri medicale

Grijile in exces, semn al inteligentei peste medie

Publicat: 17 apr. 2012
7

Un studiu realizat in SUA a scos la iveala faptul ca grijile in exces ar putea semnala un IQ peste medie. 

Cercetatorii de la Centrul medical SUNY din SUA au ajuns la concluzia ca oamenii au evoluat si gratie faptului ca si-au facut griji, inteligenta si anxietatea mergand in paralel, relateaza Huffington Post. 

„In timp ce grijile exagerate sunt vazute ca ceva negativ, iar inteligenta peste medie reprezinta cu siguranta ceva pozitiv, grijile ne ajuta, ca specie, sa evitam situatiile periculoase”, explica Jeremy Coplan, profesor de psihiatrie. 

In esenta, grijile determina oamenii sa nu-si asume riscuri, iar acestia au, prin urmare, si o rata de supravietuire mai mare. De aceea, ca si inteligenta, grijile reprezinta un beneficiu pentru o specie, mai explica cercetatorul. 

Studiul de fata a aratat ca cei care sufereau de tulburari ce tineau de anxietate aveau si un IQ peste medie. In timp ce si cei cu un IQ coborat puteau suferi de anxietate, in mod interesant cei cu o inteligenta moderata nu aveau astfel de probleme. Se presupune ca anxietatea, in cazul celor cu un nivel inferior de inteligenta, este cauzata de insuccesele din viata. 

Adauga un comentariu