Magazin

Grinzile din lemn la case, visul oricărui designer de interior

Publicat: 14 ian. 2022

Mulți proprietari de case își doresc o amenajare originală și de aceea apelează la sfaturile unor designeri de interior și arhitecți, care sunt ghidați în munca lor, printre altele, de creativitate, talent și cunoștințe tehnice despre principiile ridicării clădirilor. Acești specialiști când realizează un proiect țin cont de nevoile clienților, de funcționalitatea și estetica finisajului casei, de tipul de amenajare și echipamentele necesare.

În general un designer va veni cu 2-3 propuneri de amenajare, din care clientul va alege una potrivită casei lui. Pentru a avea o amenajare originală este nevoie de talent, de creativitate, de idei privind renovarea, materialele folosite, alegerea mobilierului, iluminatului, etc.

Grinzile de tavan sunt preferate de orice designer, care este un fan al stilului rustic, care apare prezentat chiar în primele pagini ale cataloagelor de amenajări interioare.

Case cu mansarde

Grinzile de tavan sunt folosite în mod frecvent la case cu mansarde sau la casele din cărămidă și din lemn. Aceste elemente structurale din lemn au și un rol decorativ, ele se pot folosi la întregul tavan, dacă acesta este de tip mansardă. Pentru astfel de proiecte este nevoie de un specialist, care acordă atenție și rezistenței și grosimii grinzilor, pentru ca lucrarea să fie de excepție.

Stilul mansardă la o casă este foarte interesant și nu are nevoie de prea mult mobilier. Prin urmare, proprietarul se poate concentra doar pe articole din lemn, care sunt de foarte bună calitate.

Case în stil rustic

Unii proprietari își doresc un stil arhitectural atractiv la casă și aleg stilul rustic. În acest caz sunt necesare grinzi de tavan din lemn, cum sunt cele de pe grinzi.ro dar și alte materiale pentru amenajarea spațiului. Interiorul trebuie să fie cu siguranță în acest stil, dar nu trebuie să fie complet din lemn. Alegerea materialelor și a mobilierului depinde de imaginația proprietarului, care poate fi ghidat și de un designer de interior.

Case în stil industrial

Lemnul, sticla, piatra și alte materiale deosebite sunt folosite la casele în stil industrial, care este foarte modern. Și grinzile de tavan sunt recomandate în construcția și amenajarea acestor case, pentru că au un farmec aparte.

Case în stil scandinav

Acest stil este din ce în ce mai popular, pentru că mulți oameni adoră casele inspirate din zonele nordice, care folosesc lemnul natural. Aceste case sunt o combinație de rustic și modern. Construcția lor se bazează pe forme simple, culori calme, materiale naturale – cum este lemnul – și geamuri mari. Designul este interesant la casele în stil scandinav, se bazează pe soluții moderne și funcționalitate.

Lemnul este elementul principal al stilului scandinav și apreciat de designerii de interior și de arhitecți pentru că este legat de natură, de dragostea oamenilor pentru soluții ecologice. Acest stil este popular pentru că se caracterizează prin minimalism și folosirea culorilor elegante și luminoase.

Grinzile din lemn se pot folosi în diferite încăperi, pentru că sunt foarte versatile:

  • Dacă se amenajează tavanul din dormitor cu grinzi din lemn, camera devine mai călduroasă și mai intimă
  • Dacă tavanul din bucătărie este realizat cu grinzi din lemn, se creează o atmosferă mai confortabilă și mai plină de căldură
  • În living, grinzile din lemn sunt o soluție de amenajare clasică și elegantă.

Prin urmare, grinzile din lemn arată senzațional în orice cameră din casă. În acest fel, casele sunt mai frumoase, mai confortabile, pentru că lemnul induce acea senzație de relaxare și de căldură. Camerele trebuie să fie frumoase, dar și utile și funcționale. Prin folosirea lemnului ca element de construcție se realizează un decor de interior senzațional. Se pot folosi și combinații de lemn și metal, la mobilier și decor, ținând cont și de sfaturile unui designer de interior.

Și parchetul laminat este în stil scandinav, are un aspect simplu și elegant. El poate fi o soluție bună pentru podea, poate înlocui pardoseala din lemn de esență tare, care este mai costisitoare. Și mobilierul din lemn te duce cu gândul la stilul scandinav, mai ales dacă este vopsit în alb sau alte culori pastelate (nuanțe semnificative acestui stil).

Adauga un comentariu