Actualitate

Gripa a început să facă victime și la Iași! Medicii trag un semnal de alarmă și susțin că perioada grea acum începe! Iată cum poți să previi

Publicat: 22 ian. 2020

Primele cazuri de gripă din 2020 au fost deja înregistrate. Sezonul specific acestei afecțiuni abia acum începe, iar medicii oferă o serie de sfaturi pentru a scăpa de boala care a ucis zeci de oameni.

De la începutul lunii ianuarie, au fost înregistrate în municipiul Iași șapte cazuri de gripă. Medicii susțin că perioada în care gripa va face cele mai multe victime de abia acum începe. Două persoane diagnosticate cu gripă au decedat în România, la scurt timp după ce s-au internat în spital. Medicii fac o serie de recomandări și ne avertizează că repercusiunile netratării la timp sunt extrem de mari.

Boala mută care ucide!

O boală aparent banală, dar care poate deveni fatală începe să facă din ce în ce mai multe victime la Iași. În numai 21 de zile s-au înregistrat șapte cazuri de gripă. Gripa este o boală infecțioasă a căilor respiratorii, foarte contagioasă. Aceasta este cauzată de virusul gripal A sau B. Transmiterea este respiratorie de la o persoană la alta, prin picăturile de salivă eliminate prin tuse, strănut sau chiar vorbire.

„Măsurile de prevenire în perioada de epidemie sunt foarte importante. Trebuie să evităm aglomerațiile și să aplicăm normele elementare de igienă. Vorbim aici despre folosirea batistei atunci când tușim sau strănutăm. Totodată, este indicată imunizarea activă prin vaccinare antigripală, mai ales pentru persoanele din grupul de risc. Bătrânii și copiii au un risc mai cresctut pentru complicațiile asociate”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Cum prevenim gripa?

Pentru a preveni boala, medicii ne recomandă să urmăm un tratament simptomatic și igieno-dietetic. Astfel, este recomandat să avem în permanență camera aerisită, să consumăm multe lichide, să administrăm vitamina C sub formă de tablete și siropuri. Totodată, dacă există febră, pacientul trebuie să consume supozitoare și comprimate. În combaterea tusei se vor folosi antitusive. Antibioticele se administrează doar în caz de suprainfecție bacteriană.loading...

Adauga un comentariu