Gripa barbatilor

Publicat: 10 iun. 2010

Gripa barbatilor exista – jumatate dintre ei exagereaza simptomele bolii

Expertii britanici au descoperit ca barbatii au tendinta de a exagera gravitatea afectiunii de care sufera pentru a castiga un maximum de simpatie din partea celor din jur, atunci cand sunt raciti sau s-au imbolnavit de gripa. Potrivit studiului britanic, de fapt, barbatii se imbolnavesc de mai putine ori – in medie, de cinci ori – pe an, comparativ cu femeile (de sapte ori/an).

Studiul, realizat de compania Engage Mutual, a relevat faptul ca jumatate dintre barbati exagereaza gravitatea simptomelor. Atunci cand sunt bolnavi, barbatii descriu o raceala banala drept ‘gripa’, iar durerile de cap, drept migrene.

Cercetatorii au stabilit si ca peste 57% dintre barbati cauta simpatia celor din jur atunci cand sunt bolnavi, iar 65% dintre ei gem si se vaita in mod constant pe durata bolii.

In ceea ce priveste concediile medicale, 76% dintre barbati prefera sa mearga la lucru, in loc sa stea acasa in convalescenta.

Desi 34% din totalul partenerelor de viata ale barbatilor au declarat ca ii cred foarte rar cand acestia spun ca sunt bolnavi, 62% dintre ele le ofera totusi simpatia de care au nevoie.

Sase femei din zece au declarat ca le displace sa isi vada partenerii de viata in momentele in care sunt bolnavi, insa 49% au declarat ca au facut tot ce le sta in putinta pentru a-i ajuta si consola.

Doua treimi dintre partenerele de viata ale barbatilor merg la farmacie pentru a cumpara medicamente pentru acestia, 46% dintre ele ii ajuta sa faca o baie fierbinte, iar 27% dintre ele ii ajuta sa ia micul dejun in pat.

In schimb, femeile sunt mult mai zgomotoase atunci cand se plang de durerile provocate de raceala sau gripa . Potrivit partenerilor lor de viata, 45% dintre femei prezinta in realitate un nivel scazut de durere, iar 36% dintre ele se imbolnavesc frecvent de ‘gripa femeilor’.

sursa: mediafaxloading...

Adauga un comentariu