Info Turism

Groapa cu bani BLESTEMATA din Insula Oak

Publicat: 11 feb. 2020

Groapa cu bani BLESTEMATA. Insula Oak este o regiune micuță din largul coastei Nova Scoția din Canada. Mai bine de 200 de ani în urma, în 1795, câțiva adolescenți care se plimbau pe acolo, au văzut niste lumini ciudate venind dinspre acea insula. După o serie de investigații, acolo s-a descoperit o groapa proaspăt săpată.

Inițial, s-a crezut că pirații îngropaseră o comoara. Aceasta teorie este susținută de faptul că s-au găsit și bariere de lemn, straturi de coji de nuca de cocos, ba chiar și o piatra gravata cu un cod ciudat, deslușit ulterior. Pe acea piatra gravata stătea scris: „12 metri mai jos sunt îngropate 3 milioane de dolari”.

Groapa cu bani BLESTEMATA. Vânători de comori morți

Chiar daca multe persoane au incercar să găsească presupusa comoara, aceasta nu a fost aflata nici până în ziua de azi. Mai mult decât atât, aceste încercări s-au soldat cu numeroase victime. Prima a fost în 1861, atunci când o pompa a explodat, omorând un muncitor. Apoi, în 1897, un bărbat a murit după ce o frânghie a căzut de pe scripete.

Un alt eveniment nefericit s-a petrecut în 1951. Atunci, un utilaj de săpat, respectiv un excavator imens, a alunecat și a fost înghițit de hau. Totuși în 1965 s-a înregistrat cel mai tragic eveniment din zona. Vânătorul de comori Robert Restall, fiul lui și doi muncitori au murit intoxicați după ce au căzut în groapa.

Legendele locale spun că 7 oameni trebuie să moara până că banii să fie găsiți, numărul sacrificaților ajungând în prezent la 6.loading...

Adauga un comentariu