Local

Groaza continua printre localnicii comunei Mircesti. Amenintari in cazul masacrului din padure

Publicat: 17 mart. 2015
1

@ Utilajele care efectuau taierile s-au retras @ Localnicii au fost luati la intrebari in legatura cu declaratiile date presei

In urma anchetei desfasurate de reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI si a protestelor localnicilor, taierile luncii lui Alecsandri din comuna Mircesti au fost stopate deocamdata. Insa problemele continua pentru satenii care au indraznit sa se opuna taierii padurii, desi acestia au acte doveditoare conform carora suprafete din padure le apartin. Gilda Loghin, precum si alti localnici au fost chemati astazi la sectia de politie pentru a da explicatii in legatura declaratiile date presei in urma cu cateva zile.

„Firma care a castigat licitatia vrea sa isi recupereze suma investita, iar cineva trebuie sa plateasca. Imediat dupa terminarea orelor am mers sa vorbesc cu seful de post, dar acesta astepta un control si a zis sa o lasam pe maine”, a declarat Gilda Loghin, profesoara in comuna Mircesti, una dintre persoanele anchetate. Se pare ca prin aceste miscari, cei care doresc taierea codrilor care l-au incantat pe Vasile Alecsandri, incearca inspaimantarea si indepartarea oamenilor, pentru a-si continua masacrul.

Ocolul Silvic Pascani s-a folosit de faptul ca a dat Primariei Mircesti in perioada 1995-1996 suprafata de 31 hectare pentru Lunca din Mircesti, pe care sa o retrocedeze oamenilor. Din cele 31 de hectare insa, pe raza comunei Mircesti au mai ramas doar 21 de hectare, diferenta de 10 hectare aflandu-se pe raza comunei Rachiteni, comuna nou formata, desprinsa din comuna Mircesti. Oamenii insa ar fi refuzat sa dea o padure de stejar, pe una de plop.

Totul a inceput in urma cu o saptamana, marti, cand localnicii au plecat ingroziti spre padurea de la marginea comunei, de unde se auzeau sunetele drujbelor care incepusera taierea copacilor. La aparitia acestora, muncitorii s-au oprit, dar culcasera deja la pamant un numar impresionant de arbori. Utilajele s-au retras din zona, dar localnicii sunt in continuare in stare de alerta si sunt dispusi sa apere padurea cu orice pret.

Adauga un comentariu