Economic Local

Gruia Stoica da vestea cea mare

Publicat: 09 aug. 2013
1

„Am banii pentru a cumpara pachetul majoritar de actiuni de la CFR Marfa”. O spune chiar Gruia Stoica, cel care a castigat licitatia de privatizare a companiei de stat.

Investitorul spune ca acum asteapta semnarea contractului de peste 200 de milioane de euro, dupa intoarcerea din concediu a ministrului interimar de la transporturi, Victor Ponta. Omul de afaceri precizeaza ca nu va da statul in judecata, daca tranzactia esueaza.

Omul de afaceri Gruia Stoica sustine ca a gasit finantarea necesara pentru a putea cumpara de la stat 51% din actiunile Companiei Nationale CFR Marfa.

Grupul Feroviar Roman are suficienti bani pentru ca impreuna cu institutiile financiare partenere sa poata asigura aceasta finantare. Activele societatii au o valoare contabila, ceea ce nu inseamna sa este si o valoare de piata, de peste 410 milioane de euro”

Clarificarile vin dupa ce mai multe voci, in frunte cu cea a presedintelui Traian Basescu au declarat in ultima perioada ca patronul GFR ar avea probleme financiare. In plus, seful statului a acuzat Guvernul ca intarzie deliberat procesul de privatizare.

„Faptul ca nu se publica in Monitorul Oficial hotararea de Guvern impiedica semnarea contractului. In eventualitatea in care cumparatorul nu are bani, guvernul nu poate executa garantia depusa”

Traian Basescu a avertizat recent ca Gruia Stoica ar putea da statul in judecata si ar putea cere daune de milioane de euro, daca privatizarea CFR Marfa esueaza.

„Resping din start ideea de a da statul in instanta. Eu am intrat in aceasta licitatie pentru a o castiga si vreau ca impreuna cu CFR Marfa sa cream cea mai mare societate de transport feroviar, regional, vrem sa fim prima societate care depaseste un miliard de euro”, a spus Gruia Stoica.

Deocamdata insa, seful Executivului este in concediu, iar Hotararea de Guvern care ar da unda verde semnarii contractului de privatizare nu a fost inca publicata in Monitorul Oficial.

Grup Feroviar Roman a fost declarat la 20 iunie castigatorul licitatiei de privatizare a CFR Marfa. Pe langa pretul actiunilor, compania si-a asumat si investitii de 200 de milioane de euro.

Sursa: Pro TV





Comentarii
 • Smecherii de la transporturi, tun dupa tun ?

  Apogeul ineficienței manageriale privind transportul feroviar de
  călători a fost atins în timpul Ministrului Transportului-penalul, Relu
  Fenechiu, care a pus în fruntea SNTFC „CFR Călători” SA pe, obscurul,
  Valentin Dorobanțu ca Manager Privat care nu înțelege că trenurile de
  călători ale CFR Călători nu sunt o pierdere și pe care le anulează
  nejustificat și spunem nejustificat pentru că managerii de la operatorii
  privati le consideră rentabile și le preiau și le și înmulțesc după ce
  CFR Călători renunță la ele pentru că sunt nerentabile. Să înțelegem că
  managerii de la operatorii de transport feroviar de călători privati
  sunt singurii care înțeleg că trenurile de călători anulate de CFR
  Călători sunt foarte rentabile…
  Dorobantule , esti „liber” sa pleci , ne-ai demonstrat tot ce poti.

Adauga un comentariu